De sidste sekunder før flystyrt i Madrid

»Mærkerne på jorden viser os, at flyet først ramte jorden med halepartiet, hvilket fik bagenden af flyet til at knække af«, siger lederen af havarikommissionen, Francisco Soto, ifølge nyhedsbureauet AP. Det skriver politiken.dk.

 

Aftrykkene på jorden viser også, at flyet bagefter ramte jorden yderligere to gange, inden det gled det sidste stykke og brød i brand efter 1,2 kilometers katastrofekurs.

 

De to sorte bokse, som man ellers anså for at være gået tabt, nu er blevet sendt til England, hvor den engelske havarikommission vil undersøge dem nærmere.

 

»Det var en beslutning, som blev taget af to grunde. Briternes evne til at arbejde med sorte bokse, og i vores tilfælde, at vi ønsker et hurtigt resultat «, mener Francisco Soto.

 

Havarikommissionen venter at have færdiggjort en midlertidig rapport om styrtet inden for en måned, men den endelige konklusion er stadig langt væk.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.