Dele af Miami Beach er nu fri for Zika

miami-beachTURISME: Der er nu dele af Miami Beach, der er erklæret fri for Zika myg. Det frarådes dog stadig gravide at opholde sig i området.

I sommer lød det fra Floridas sundhedsmyndigheder, at Zika-myggene havde bredt sig til Miami Beach. Mindst fem tilfælde af stik fra myggen blev konstateret i området. Nu er der bedring at spore, og Floridas guvernør Rick Scott har netop annonceret, at den nordlige del af Miami Beach er fri for Zika virus.

”Jeg er stolt af at kunne annoncere, at knap fem kilometer af det angrebne område ved Miami Beach nu er fri for Zika virus,” siger han på flgov.com.

Det er 45 dage siden, at det sidste tilfælde af Zika Virus er konstateret i området. Der er dog stadig dele af Miami Beach, hvor myggen er aktiv.

”Vi skal fortsætte med at tage aggressiv kontrol over myggen, så vi snart kan få disse områder frie også,” siger Rick Scott.
De danske sundhedsmyndigheder fraråder stadig gravide at rejse til Florida. Det samme gælder kvinder, der planlægger graviditet.

Zika virus giver hos de fleste ingen eller kun meget milde symptomer. Den er dog farlig for gravide, da virussen er mistænkt for at give underudviklet kranie, microcephali, hos nyfødte.