Delta får sagsanlæg fra handicappet passager

handicapKUNDESERVICE: Det gik galt på del af ud- og hjemtur da handicappet for nylig skulle med verdens største flyselskab fra Hawaii til USA’s østkyst. Det har nu udløst sagsanlæg mod Delta Air Lines, der sidste år fik 5.000 kundeklager.

Når man er verdens største flyselskab, Delta havde sidste år 116,7 mio. passagerer, skal det naturligvis gå galt nogle gange. Det gjorde det også, da tidligere filosofiprofessor skulle rejse fra Maui, en af øerne i Hawaii, til Nantucket i Massachusetts.

Passageren, Baraka Kanaan, havde ifølge ETurbonews.com, flere uger inden sin afrejse informeret Delta om, at han ikke var i stand til at gå og havde brug for hjælp. Delta oplyste, at flyselskabet havde noteret dette og var klar til at hjælpe.

Baraka Kanaan fløj fra Hawaii til New York JFK, hvorfra sidste del af rejsen skulle ske.

Men ved ankomsten til Nantucket havde Delta ikke det nødvendige udstyr til at få Baraka Kanaan, der efter en trafikulykke ikke kan bruge sine ben, af flyet. Flyselskaber er ifølge amerikansk lovgivning forpligtiget til at assistere handicappede passagerer med det nødvendige udstyr, f.eks. en lift.

Kabinepersonalet på Delta-flyet ville ikke hjælpe, så Baraka Kanaan måtte kravle gennem flykabinen, ned ad flytrappen og over forpladsen til sin medbragte kørestol.

Bagefter klagede han til Delta – og mindede om, at han få dage senere skulle returnere fra Nantucket til Hawaii og stadig havde brug for hjælp.

Delta beklagede, forsikrede at man havde styr på hans behov – og tilbød voucher på 100 dollars for den dårlige behandling.

Men da han skulle hjem fra Nantucket, var problemerne de samme. Delta kunne ikke hjælpe ham ombord på flyet, igen måtte han kravle til sit flysæde.

Efter sine oplevelser med Delta Air Lines har Baraka Kanaan nu sagsøgt flyselskabet.