Uber har landet aftale med helikopterfirma om at flyve Uber-gæster mellem downtown Manhattan og JFK-lufthavnen i bydelen Queens, cirka 20 kilometer væk. Pressefoto fra Uber.

Uber klar med helikopterservice i New York

Kun Uber-kunder med de højeste niveauer i selskabets bonusprogram kan bruge muligheden for helikopterflyvning mellem JFK-lufthavnen og Manhattan. Priserne letter ved 200 dollars.

Det kræver et Platinum eller Diamond-bonuskort i Ubers bonusprogram, Uber Rewards, at kunne bruge den netop lancerede mulighed for at blive fløjet i helikopter fra nedre Manhattan til JFK-lufthavnen.

Selve flyveturen mellem Manhattan og lufthavnen tager under ti minutter, der flyves som udgangspunkt kun om eftermiddagen på hverdage i myldretiden, hvor det med tæt biltrafik kan tage lang tid at køre mellem de to punkter.

Uber har ikke selv helikoptere, men tilbyder konceptet Uber Copter i samarbejde med HeliFlite, et helikopterfirma fra New Jersey, der i forvejen sælger helikopterflyvning på for eksempel charterbasis, skriver CNN.

Flyvningerne med Uber Copter kan bookes op til fem dage før afgang – Uber er også behjælpelig med at køre kunderne fra andre steder på for eksempel Manhattan til heliporten. Priserne for en envejs-billet mellem for eksempel Manhattan og lufthavnen starter ved 200 dollars – det er prisen, hvis kunden flyver fra JFK-lufthavnen til heliporten på Manhattan; efter landing kan passageren også blive kørt til sit endelige bestemmelsessted. Den endelige pris afhænger også af, hvor langt passageren skal køres i bil.

Uber Copter’en har plads til fem passagerer, der hver kun må medbringe 20 kilo bagage. Uber lover ikke, at helikoptertilbuddet bliver noget permanent, men nu tilbydes det i første omgang for at vise samspil mellem to transportformer, bil og helikopter.

Bliver Uber Copter en succes, vil Uber gerne udbrede konceptet til andre storbyer, hvor der kan være behov for hurtig transport mellem down town og byens lufthavn.

Mindre-snak limousiner
En anden nyhed fra Uber er flere ”samtale-fri” limousinekørsler – som dog ikke er begrænset til New York. Disse kaldes Comfort trip og findes inden for Uber Pool, UberX, Uber Black og UberXL.

Uber-kunderne kan bestilles denne “samtale-fri” køretur, hvor de ikke behøver tale med chaufføren, men kan bruge køretiden til at checke mails eller for eksempel få en lur.

Generelt arbejder Uber for at blive endnu mere dækkende som transportmulighed – hvad enten passageren skal køres i bil, bus, tog, scooter eller nu også flyve med helikoptere.

Relaterede artikler:

New York forventer ny turistrekord

Her er verdens dyreste rejsebyer

JFK klar med unikt lufthavnshotel