Delta: New York – here we come

Delta vil nemlig være det foretrukne flyselskab ud af New York og specielt ud af JFK. Delta har i dag sammen med sine regionale partnere 17 pct. af trafikken fra New York efter Continental, der ligger på 24 pct.

 

Delta-tallet inkluderer Northwest, som man købte sidste år. Delta har i Atlanta, som er hjemmebasen, en markedsandel på ikke mindre end 73 pct.

 

Delta er i fuld gang med at gøre sig yderligere kendt i New Yorks bevidsthed, blandt andet via store sponsorater. Det drejer sig eksempelvis om Bronx Zoo, The Tribeca Film Festival (grundlagt af skuespilleren Robert de Niro), ligesom man støtter super-baseball-holdet Yankees. Og hvis det ikke er nok serverer man de Mile High Mojitos, som man kan få ombord på Delta-fly. Det sker hver fredag på Pershing Square tæt ved Grand Central Station.

 

Det er vigtigt at ryste det støv af sig, som mere eller mindre er fuldt med i folks bevidsthed siden selskabet blev grundlagt i 1924 i Georgia.

 

JFKs største enkeltkunde er i dag lavprisselskabet JetBlue, men da det ikke flyver oversøisk ser Delta store muligheder for at hente endnu flere passagerer fra New York ud i verden. Delta har fokuseret på interkontinentale ruter, siden man undslap en betalingsstandsning i 2007, og man regner med at fordoble kapaciteten til byer udenfor USA i forhold til for fem år siden. I dag flyver Delta fra JFK til 49 destinationer. Der vil dog nok ske en mindre reduktion fra september, lyder det fra selskabet. Samtidig er man dog i fuld gang med at modernisere de lidt ringe passagerfaciliteter man råder over i dag. Senest har man brugt omkring 50 mio. dollar til et bedre bagagehandling-anlæg.

 

New York tre lufthavne, JFK, Newark og La Guardia havde i 2008 tilsammen 109 mio. passagerer.

 

Skrevet af Klaus Givskov

x

Læs Også

Schæffergården en del af Best Western

Velrenommerede Schæffergården Hotel & Konferencecenter i Gentofte bliver 2. januar 2018 medlem af Best Western Hotels & Resorts. Hotellet bliver en del af et af kædens nye varemærker; Sure Hotel by Best Western.

Politiet tager 20 spritbilister hver dag

Sidste år sigtede politiet 7.203 personer for spritkørsel, viser tal fra Rigspolitiet. I julefrokostsæsonen sætter politiet ind med ekstra kontrol. Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden opfordrer til at lade bilen stå

Ny ledelse for RCL Cruises i Norden

Julie Ødegaard er udpeget som midlertidig General Manager Nordic for Royal Caribbean International Ltd (RCL). Hun får ansvaret for Royal Caribbean International, Celebrity Cruises og Azamara Club Cruises i Norden.

Konkurs i airberlin koster Rejsegarantifond millionbeløb

LUFTFART: Flere hundrede danske passagerer vil få dækket deres udgifter til ubrugelige flybilletter med airberlin - minus selvrisikoen på 1.000 kroner.

Konkurrencemyndigheder undersøger Lufthansa

LUFTFART: De tyske anti-kartelmyndigheder har bedt Lufthansa om forklaring på stigende priser på tysk indenrigs efter airberlin gik konkurs. Lufthansa vil gerne udbyde 1.000 ekstra flyvninger om måneden.

Lufthansa pumper 700.000 ekstra sæder ud på tysk indenrigs

LUFTFART: I kølvandet på airberlins konkurs mangler der skønsmæssigt over 50.000 månedlige flysæder på de tyske indenrigsflyvninger. Lufthansa-selskab alligevel ikke til København.