Demonstrationer i lufthavn er et brud på sikkerheden

ryanair første fly i københavns lufthavnAVIS LEDER: ”Fysisk at blokere for et luftfartøj kan af passagererne kun opfattes som et så alvorligt sikkerhedsbrist, at de ansvarlige forhåbentlig er blevet frataget deres adgangskort og forment adgang til lufthavnens område,” skriver Jyllands Posten.

Der er ikke meget sympati at hente i medierne for de demonstrerende mod Ryanairs fly forleden i Københavns Lufthavn, og mandag tog Jyllands Posten fat. I lederen hedder det blandt andet:

”Hundredtusinde af danskere – heriblandt mange fagforeningsmedlemmer – har i de forløbne 15 år fløjet med Ryanair. På trods af en kundefjendsk forretningsmodel er millioner strømmet til og har tålt de lange køer.

Kundernes klare tale anfægter dog ikke de danske fagforeninger, der angiveligt ikke har nogen medlemmer blandt Ryanairs ansatte, men alligevel mener, at det irske selskab skal påtvinges antikverede overenskomster, som er ved at tvinge andre luftfartsselskaber i knæ.

Organisationer, der ved magt vil påtvinge andre deres vilkår, er uendeligt svage, da de tydeligvis ikke har saglige argumenter, som kan overbevise de ansatte i Ryanair, der operer ud af danske lufthavne.

Fysisk blokade af et luftfarttøj er så alvorlig et sikkerhedsbrist, at de ansvarlige forhåbentligt er blevet frataget deres adgangskort og forment adgang til lufthavnens område.”