Den svenske statsministers ferietips

Den svenske statsminister Stefan Löfven elsker den svenske natur og allemandsretten. Foto: Regeringskansliet.

Sveriges statsminister, Stefan Löfven, kommenterer initiativet, hvor hele Sverige blev lagt op på Airbnb. Han benytter lejligheden til at give sin egen Top 5 i den svenske natur.

I en kommentar roser Stefan Löfven den svenske natur og den unikke allemandsret: ”Sveriges fantastiske natur kombineret med allemandsretten er et af vores største aktiver som godt turist- og ferieland. Visit Sweden arbejder målrettet på at få flere til at se fordelene ved ferie i Sverige, når man ønsker rekreation eller eventyr”.

Han afslører også sin Top 5 over yndlingsaktiviteter i den svenske natur:

At nyde et glas vin med min kone Ulla.

At se den dramatiske kystlinje ved Höga kysten i nærheden af min hjemby Örnsköldsvik.

At vandre i en af Sveriges store skove. Mit sommerhus ligger i det nordlige Sverige og har naturen i baghaven. Man kan virkelig ’tømme hovedet’ ved at kløve lidt brænde om morgenen.

At nyde de svenske multebær, også kendt som guldet i nord. Prøv dem sammen med vafler og is.

At slå smut ved en smuk sø, eller som vi siger ’kasta macka’ (smide en sandwich).

Visit Sweden lagde for nylig hele landet på Airbnb, – et initiativ, som fik global opmærksomhed og havde til formål at fortælle om allemandsretten i Sverige og dermed også tiltrække turister til at opleve den svenske natur. Allemandsretten i Sverige gør det muligt for alle at opholde sig i naturen, overnatte og opleve den – samt nyde det svenske dyreliv gratis. Det eneste, der kræves er, at man behandler natur og dyr med respekt.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.