Der kæmpes hårdt om flypassagererne

Konkurrencen på Nordens flymarked glæder kunderne med lave priser, men betyder, at SAS og Finnair har svært ved at tjene penge, skriver business.dk.

 

Norwegians topchef Bjørn Kjos fastslår, at konkurrencen i Norden allerede er hård og man må tage højde på øget indenrigs konkurrence fra Ryanair eller easyJet. Han imødeser en ændret konkurrencesituation de kommende år – ikke mindst hvis SAS skulle blive solgt.

 

Ole Kirchert Christensen fra Travelbroker, venter stærkere selskaber vil få base i København i år – for eksempel spanske Vueling og muligvis Ryanair til efteråret.

 

Lasse Heinonen, vice-administrerende direktør i Finnair, erkender, at man har haft svært ved at tjene penge de seneste fem år trods succes på Asien-ruterne. Både easyJet og Ryanair har længe fløjet på Finland, og nu styrker også Norwegian sine aktiviteter i landet.

 

Både Norwegian og Finnair er i fuld gang med modernisering af flyflåderne, og her halter SAS langt efter konkurrenterne. Selskabet har mere end 30 gamle MD80 fly, som er dyrere i både brændstof og vedligehold end de moderne fly.

 

Norwegian har planer om at flyve passagerer til Helsingfors for at de kan flyve videre til Asien med Finnair og Finnair bekræfter, at et samarbejde er under overvejelse, men at der endnu ikke foreligger en konkret aftale.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.