Derfor er Danmark dejligst – ifølge danskerne

Det, der ifølge flertallet af danskerne gør Danmark et besøg værd, er den smukke og varierede natur. En undersøgelse, foretaget af boligportalen HomeAway, viser, at 65% af danskerne fremhæver vores natur over for besøgende i Danmark. 

Steder som de vindblæste klitter ved Vesterhavet eller de stejle kridtskrænter ved det turkisblå hav ved Møns Klint er noget af det, som danskerne helst vil vise frem til folk, der besøger Danmark.

’’Danmark er et lille land. Men alligevel er det et utroligt varieret landskab, man møder. Det udnytter danskerne selv ofte, når de kører fra den ene ende af landet for at leje sig ind i en feriebolig for en stund tæt på noget helt andet end det, deres egen region har at byde på,’’ mener Aye Helsig, regionschef for HomeAway i Centraleuropa.

Når vi skal pege på yderligere ting, som gør Danmark værd at besøge, så fremhæver 32% vores unikke (og verdenskendte) arkitektur, mens 26% mener, at de mange musikfestivaler er noget, der skal opleves. Det specielle danske køkken bakkes ligeledes op af 26%, mens 18% lægger størst vægt på den danske åbenhed over for fremmede.