Det danske badevand er i topform

Badevandet i Danmark bliver stadig bedre – og der bliver flere gode danske badestrande, viser EU’s årlige badevandstjek.

Opgørelsen fra Det Europæiske Miljøagentur viser, at badevandet ved 86% af de danske strande har fået højeste karakter, 8% har fået næsthøjeste karakter, men 2,9% betegnes som tilfredsstillende kvalitet. I alt lever 96,8% af de danske badestrande op til EU’s minimumstandarder for badevand, skriver politiken.dk.

Fra 2013 til 2016 er antallet af danske strande med højeste karakter gået fra 814 til 890. Kun otte af de 1.036 danske badestrande, som løbende tjekkes i badesæsonen, har fået dumpekarakteren ‘ringe’.

Ifølge Peter Kristensen, badevandsekspert hos Det Europæiske Miljøagentur, har myndighederne i Danmark lukket to strande siden sidste år – begge i Ringkøbing-Skjernområdet. Lukning skal ske, hvis en strand fem år i træk er blevet klassificeret som ‘ringe’.

”Men der kommer også nye badestrande til, og samlet er tendensen, at der kommer bedre og flere strande i Danmark”, siger Peter Kristensen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.