Det danske badevand er i topform

Badevandet i Danmark bliver stadig bedre – og der bliver flere gode danske badestrande, viser EU’s årlige badevandstjek.

Opgørelsen fra Det Europæiske Miljøagentur viser, at badevandet ved 86% af de danske strande har fået højeste karakter, 8% har fået næsthøjeste karakter, men 2,9% betegnes som tilfredsstillende kvalitet. I alt lever 96,8% af de danske badestrande op til EU’s minimumstandarder for badevand, skriver politiken.dk.

Fra 2013 til 2016 er antallet af danske strande med højeste karakter gået fra 814 til 890. Kun otte af de 1.036 danske badestrande, som løbende tjekkes i badesæsonen, har fået dumpekarakteren ‘ringe’.

Ifølge Peter Kristensen, badevandsekspert hos Det Europæiske Miljøagentur, har myndighederne i Danmark lukket to strande siden sidste år – begge i Ringkøbing-Skjernområdet. Lukning skal ske, hvis en strand fem år i træk er blevet klassificeret som ‘ringe’.

”Men der kommer også nye badestrande til, og samlet er tendensen, at der kommer bedre og flere strande i Danmark”, siger Peter Kristensen.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.