I Danmark har én ud af fire udlandsrejsende ingen bekymringer, når de skal på ferie, viser ny undersøgelse. Men mange er nervøse for en række områder, for eksempel at blive syg på ferien eller sikkerheden på rejsemålet. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

Det er danskerne mest nervøse for på udlandsferien

At blive syg, dårligt vejr og at bruge for mange penge. De områder topper bekymringslisten ved udlandsferie, viser undersøgelse. En svarmulighed var også: ”Ferie med folk, der ikke er min type.”

TUI, en af Danmarks største rejsearrangører, har via en Gallup-undersøgelse foretaget af Kantar undersøgt, hvad der bekymrer danskerne mest i forbindelse med deres udlandsferie.

I undersøgelsen indgår 1.054 danskere, nationalt repræsentativt i alderen 18-79 år. Undersøgelsen er foretaget i starten af denne måned – og der kunne svares på mere end én af svarmulighederne; derfor kommer det samlede antal besvarelser over 100 procent.

Og selvom der de seneste år har været meget snak om naturkatastrofer og hedebølger, så er det ikke det, der bekymrer danskerne mest, konstaterer Mikkel Hansen, kommunikationschef hos TUI i Danmark og tilføjer:

”Danskerne er historisk ikke et særlig bekymringsfuldt folkefærd, når det kommer til at rejse ud i verden. Det ser vi også, når vi sammenligner med resultater fra Sverige og Norge, hvor TUI har lavet lignende undersøgelser. I disse to lande svarer en ud af ti, at intet bekymrer dem, når de skal på ferie. I Danmark svarer en ud af fire eller mere end dobbelt så mange det samme.”

Nervøs for udlandsferiens kvalitet
Mikkel Hansen siger også, at ”det interessante ved undersøgelsen er, at de tre største nervøsitets-områder handler om feriens kvalitet.”

TUI-undersøgelsen viser også, at det i overvejende grad er den yngre gruppe af rejsende, de er nervøse op. Når det kommer til sygdom på ferien, er 28 procent af besvarelserne foretaget af danskere i aldersgruppen 18-34 år. Til sammenligning svarer kun 18 procent i aldersgruppen 56-79 år, at de har samme nervøsitet.

Når det kommer til dårligt vejr og nervøsiteten for at bruge for mange penge på ferien, er det igen de unge, der trækker op. 30 procent af dem, der har svaret, at de er bange for at bruge for mange penge på ferien, er unge. Samme tal er kun tre procent for aldersgruppen 56-79 år.

Dét er danskernes mest nervøse for på udlandsferien:
At blive syg på ferien – 22 procent
Dårligt vejr – 18 procent
At bruge for mange penge – 14 procent
Sikkerheden på destinationen – 13 procent
Hedebølger – 10 procent
Naturkatastrofer – otte procent
Flyforsinkelser – otte procent
At hotellet er af dårligere kvalitet end forventet – syv procent
Ikke at nå flyet – seks procent
At glemme passet – seks procent
At drikke og spise for meget – tre procent
At være på ferie med mennesker, der ikke er min type – tre procent
Ikke at kunne lide destinationen eller kulturen – to procent
At jeg eller mine børn keder os – to procent
At gå glip af muligheden for en bedre feriemulighed – to procent

 

Relaterede artikler:

96 ferielande: Her er der mest og mindst for pengene

Stadig flere klager til Pakkerejse-Ankenævnet

TUI får kør-selv-ferier fra Danmark og ud i Europa