Det gule kort lever lidt endnu

det gule kortFORSIKRING: Folketinget udskyder 3. behandling af lovforslaget om et stop for Det gule Kort for rejseforsikring på statens regning, men kun til 4. februar, da falder hammeren.

Der er ingen officiel forklaring på, hvorfor tredje behandling af lovforslaget om bortfald af Det gule Kort som forsikring på ferierejsen i sidste øjeblik blev flyttet fra i går til 4. februar.

Sandsynligvis på grund af de mange folketingsmedlemmer, som var i samrådet med socialminister Anette Vilhelmsen (SF). Der er formentlig ikke tale om mange rettelser i sidste øjeblik. Flertallet, inklusive de borgerlige partier, var med i Finanslovsforliget, hvor besparelsen er 60 mio. kr. på rejseforsikringen.

Hvornår vi skal over til Det blå kort, som gælder i EU med en række begrænsninger, vides ikke. Planen var august, men den kan være udskudt til årsskiftet.

Det blå kort giver for eksempel i Frankrig kun refusion på lægebesøg på 70 procent. Et hospitalsophold koster minimum 18 euro om dagen, og der er kun 65 procent reduktion ved sygetransport – og intet ved skiulykker.