Det koster en smøg på et ikke-ryger værelse

ikke rygerHOTELLER: Der er vidt forskellig indstilling til gæster, som bevidst eller ubevidst tager en smøg på et ikke-ryger værelse.

I den løbende beretning om en dansk toppolitikers privatliv og forbrug afdækkes mange detaljer. Nogle unægteligt større end andre. Af samme grund har Ekstra Bladet spurgt nogle danske hoteller om, hvad man gør ved den formastelige, som drister sig til at ryge på et ikke-ryger værelse.

Uden at vide det er der nok en betydelig forskel på, om det er en tilfældig gæst eller en stamgæst fra businesssektoren.

Svarene i bladet peger heller ikke i en bestemt retning. På Hotel Royal i Aarhus oplyser man, at der er en fast pris på 2.000 kr.

Typisk ligger flere på en fast pris på 1.500 kr. svarende til en ekstra overnatning. Det gælder på Absalon Hotel, hvor man dog først giver en skriftlig advarsel. First Hotel melder om 1.500 kr.

Bladet har også spurgt om, hvor ofte det sker, at en gæst bryder reglen. Flere svarer yderst sjældent, hvilket formentlig også hænger sammen med, at rigtig mange hoteller har både ryger- og ikke-ryger værelser. Og at ryger-værelserne ofte bliver solgt sidst. Der findes adskillige hotelgæster, som ikke kunne drømme om at acceptere et ryger-værelse.