DF ønsker salg af SAS

Tyske Lufthansa vil være en god partner for SAS. Det mener Dansk Folkeparti, efter at den tyske ?ymastodont i går lagde billet ind på at komme ejerkredsen for Austrian Airlines og dermed er med til at igangsætte en større konsolidering blandt europæiske ?yselskaber. Det skriver Børsen i dag.

 

 

 

»Jeg vil overlade til SAS-bestyrelsen, hvordan de håndterer situationen. Men jeg opfatter da Lufthansa som en troværdig samarbejdspartner,« siger Kim Christiansen, der er tra?kpolitisk ordfører for Dansk Folkeparti og medlem af Folketingets tra?kudvalg.

 

 

Han mener, at det bliver svært at bevare SAS i den nuværende form. Ligeledes bør markedskræfterne i langt højere grad end nu styre den europæiske konsolidering. 

 

 

»Jeg tror, at staten kommer til at spille en mindre og mindre rolle, og jeg mener, at tiden er vokset fra de store statsejede selskaber. Staten skal have en anden rolle fremadrettet end at drive virksomhed, og jeg tror, at SAS har brug for en saltvandsindsprøjtning,« fortsætter Kim Christiansen. 

 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.