DFDS får flere særarrangementer

Crown Seaways og Pearl Seaways.

CRUISE: Mens kahytterne ofte er fyldte om sommeren, er der igen i efteråret varierede tilbud hos rederiet mellem København og Oslo. Der er alt fra ’bøf-konkurrence’ til ’heavymetal-cruise’. Koncert med Kim Larsen blev udsolgt samme dag, den blev sat til salg.

De to skibe på DFDS Seaways’ største passagerrute – Crown Seaways og Pearl Seaways – sejler her i sommerferien den 500 km lange tur mellem København og Oslo med udsolgte kahytter på hovedparten af de to daglige afgange.

Crown har 637 kahytter med senge til 1.790, mens Pearls 702 kahytter har 1.870 sengepladser. De to skibe satte sidste år passagerrekord på strækningen med 767.000 rejsende.

”Alle kahytter er ofte solgt, men nogle af dem har f.eks. plads til fire personer, og da det oftest er par, der rejser, har vi på en typisk afgang op til 1.300 gæster,” siger DFDS landechef for Danmark, Kevin Helsinghof, til standby.dk

20 pct. flere danske passagerer

”Charterbureauerne melder om temmelig udsolgt i denne tid, og vi kan også se, at det triste danske sommervejr inspirerer til et minicruise med os, så der sker noget andet end f.eks. at sidde i sommerhuset og se på regnen,” siger Kevin Helsinghof og tilføjer: ”Folk flygter ikke kun til Syden, når sommeren svigter. Vi har indtil nu haft 20 pct. flere danske passagerer end juli sidste år.”

CopenHell Metalcruise – og Keld og Hilda

Fra næste måned og gennem efteråret er DFDS igen klar med en række særcruises mellem København og Oslo – oftest i musikkens tegn.

Blandt det nye i år er heavymetal. Under overskriften CopenHell Metalcruise sejles til november et cruise med koncerter med to heavyrock-bands i hver retning.

”Det er inspireret af CopenHell-festivalen i København sidste måned. Mange af vores rockcruises, som vi i år sejler for 12. år, har måske mere bløde grupper og solister. På CopenHell bliver der fuld skrue for de ca. 300 publikummer, der er plads til. Det bliver fantastisk,” siger Kevin Helsinghof og fortsætter: ”Under CopenHell-festivalen i København havde vi f.eks. en container på pladsen – med to Commodore-kabiner (DFDS business class, red), der kunne soves i.”

Kim Larsen udsolgt på en dag

”Kim Larsen er glad for Oslo-ruten og han skal sidst i august give koncert i Oslo – på vejen hjem bliver der så en intimkoncert med ham på Crown Seaways. De 300 pladser i Crowns diskotek, Sky Club, kostede fra 500 kr. og blev solgt samme dag, de blev sat til salg,” siger Kevin Helsinghof.

Blandt de andre underholdningstilbud på cruises gennem efteråret er Rockcruises, Dansktop Cruise og OperaCruise.

Dansktop-cruiset til oktober er i samarbejde med TV-stationen DK4 og er allerede udsolgt. 86-årige Jørn Hjorting er vært og kunstnerne tæller Keld og Hilda Heick samt Dario Campeotto.

DFDS serverer også noget for bøf-elskere. Skibene har i forvejen hver sin bl.a. gode bøfrestaurant – men eventen The Beef er i oktober tilbage. Den debuterede sidste år som The Beef 2016, hvor bl.a. kød- og livsstilseksperter under turen giver deres bud på det bedste bøfkød.