DFDS fik flere danske rejsende

Sjældent familiefoto med de to DFDS-skibe på København-Oslo rute side om side, Pearl Seaways, til venstre, og Crown Seaways.

Sjældent familiefoto med de to DFDS-skibe på København-Oslo rute side om side, Pearl Seaways, til venstre, og Crown Seaways.

TURISME: Også sidste år havde DFDS over 750.000 rejsende på rederiets største passagerrute – København-Oslo. Øget ID-kontrol påvirker ikke DFDS.

”Vi havnede igen sidste år på over 750.000 passagerer mellem København og Oslo – og så bl.a. stigning på 10 pct. flere danske passagerer,” sagde rederiets landechef for Danmark og Sverige, Kevin Helsinghof, i går til standby.dk

De nye regler om ID-kontrol påvirker ikke DFDS’ rute mellem København og Oslo: ”Nej, for vi har i forvejen ID-check af alle rejsende, også på denne rute. Men vi anbefaler på det kraftigste alle rejsende at medbringe pas, også børn med eget pas. DFDS checker alle vores rejsende, det er der intet nyt i, men vi har skrevet til alle vores passager, at de bør medbringe pas,” siger Kevin Helsinghof.

DFDS er på vej mod en af rederiets mest solgte sæsoner, skiferien i Norge. Her forventes igen i uge 7 nærmest totalt udsolgt fra København til Oslo. Bookingerne i ski-perioden er i øjeblikket tre-fire procent foran samme tid sidste år. Skiperioden varer typisk til påske, der i år falder i anden halvdel af marts.

DFDS har igen disponeret sådan, at lørdagen i uge 7 sejles af Crown Seaways fra København til Oslo, da Crown har plads til flere biler end Pearl Seaways.

I øvrigt er de to skibe på København-Oslo i dok her i januar for årlig opdatering, herunder f.eks. motoreftersyn. Crown er lige nu i dok og dermed ude af drift frem til på lørdag, 9. januar, mens Pearl er på værft fra 11-28. januar.