DFDS øger på MICE

Crown Seaways i Aarhus Havn, da skibet i fire dage var flydende mødested for en fagmesse i såvel København som Aarhus.

Crown Seaways i Aarhus Havn, da skibet i fire dage var flydende mødested for en fagmesse i såvel København som Aarhus.

CRUISE: Rederiet tiltrækker flere mødegæster – i år har fremgangen på MICE-området været 10 pct. DFDS kan bl.a. hente deltagerne i konferencebus – for nylig var et af skibene i Aarhus som mødested for fagmesse.

Det hører til sjældenhederne, at et af de to store passagerskibe fra DFDS hovedrute mellem København og Oslo, Crown og Pearl, ses i andre danske havne.

Men det skete for nylig, da Crown Seaways kom til Aarhus. Skibet var – for over et år siden – blevet booket af den store stål- og teknikgrossist Lemvigh-Müller som ramme for en fagmesse.

Her blev udstillingen bygget op på skibets vogndæk – først blev messen holdt i København og bagefter sejlede Crown til Aarhus. I alt blev messen på Crown besøgt af ca. 1.800 erhvervs- og branchefolk, leverandører fra bl.a. installationsbranchen og byggesektoren.

”Det kan være svært at trække folk fra en landsdel til en anden, så vi fik idé om at lave messen på et skib, for så kunne vi være i København en dag og så sejle til Aarhus med messen, uden at vi skulle brække den ned og stille den op igen,” sagde Morten Trolle, adm. hos Lemvigh-Müller, til TV2.dk

Tidspunktet for fagmessen var god timing, da marts delvis er lavsæson for DFDS-ruten til Oslo. Derfor var det muligt at chartre færgen til den flydende fagmesse, hvor der også blev holdt seminarer på færgens konferenceafdeling.

Landechef for DFDS i Danmark og Sverige, Kevin Helsinghof, siger til standby.dk, at rederiet bl.a. arbejder med at tiltrække flere gæster indenfor MICE-segmentet. Det sker bl.a. i denne tid i Københavns Lufthavn med reklame for rederiets møde- og konferenceprodukt på Oslo-skibene.

”Det er en god kampagne og en sjov måde at ramme en masse forretningsfolk på ved i Københavns Lufthavn at annoncere for vores produkt. På den måde kan vi også inspirere til, at man ud over MICE-relaterede møder kan holde firmafester, julefrokoster osv. ombord hos os,” siger Kevin Helsinghof og tilføjer: ”Vi har bl.a. lejet en konferencebus med 28 pladser, hvor vi i Storkøbenhavn kan hente mødedeltagerne i deres virksomhed og køre dem til og fra skibet.”

Sidste år steg DFDS omsætning på MICE-området 15 pct., siger Kevin Helsinghof og tilføjer, at væksten indtil nu i år har været 10 pct.

Også sidste år havde DFDS over 750.000 rejsende på dets største passagerrute – København-Oslo, der var bl.a. en stigning på 10 pct. i passagerer fra Danmark.