Troia - tæt på Lissabon - er et af de steder, der har store lejligheder og som er populære blandt de store familier. Foto: Bravo Tours.

Dig, mig, dine, mine og vores – på ferie

Engang bestod en familie af mor, far og børn – men de ændrede familiemønstre betyder, at flere flytter sammen på nye måder.

Tendenserne fra de ændrede familiemønstre smitter helt klart af på salget af rejser, hvor for eksempel Bravo Tours, Danmarks tredjestørste rejsebureau, allerede nu begynder at melde ’udsolgt’ til de store familier med dine, mine og vores børn.

”Det er jo efterhånden lige så meget normen, som undtagelsen, at man er mere end bare mor, far og to børn – men det er der altså ikke mange hoteller i udlandet, der har fundet ud af. Derfor ryger de store lejligheder og familieværelser også langt hurtigere end tidligere”, forklarer Stig Elling, der er rejseambassadør hos Bravo Tours.

Udvalget svinder ind
Det får udvalget til at svinde ind dag for dag i takt med, at hele Danmark kigger på sommerferie: ”Vi oplever stor efterspørgsel, og vi forsøger at leve op til de nye familiemønstre, men det er svært at skaffe pladser nok – derfor skal man være hurtigt ude, hvis man gerne vil bo sammen i sommerferien”, siger administrerende direktør Peder Hornshøj.

Blandt sommerens populæreste valg er Portugal, hvor direktøren har tegnet en stor kontrakt på et Aqualuz Resort på Troia, der har lejligheder med plads til seks personer.

”De treværelses lejligheder bliver revet væk – fordi mange tager på ferie for at være sammen som familie, og så har man ikke et ønske om at bo på hver sit dobbeltværelse. Her får man muligheden for at have sit eget soveværelse, men også en stue, hvor man kan hygge sig sammen, siger han.

Relaterede artikler:

Salgsrekord hos Bravo Tours

Bravo Tours satser mere på cruise

Bravo Tours vil flyve fra Karup