Digital medicinsk forhåndsvurdering

sasSOS International lancerer online selvbetjening til rejsende, der ønsker medicinsk forhåndsvurdering før deres rejse. Den digitale test afgør, om rejseforsikring eller offentlig rejsesygesikring dækker ved behandling af en lidelse i udlandet.

SOS har gennemført 21.000 medicinske forhåndsvurderinger i 2013. I ugerne op til sommerferien er der mere end 2000 opkald hver dag, men nu er det muligt at slippe for telefonkøen og i stedet bruge den nye digitale selvbetjeningsløsning.

Rejseforsikringer og den offentlige rejsesygesikring dækker kun akut opstået sygdom og tilskadekomst. En medicinsk forhåndsvurdering giver svar på, om man kan få dækket udgifter til behandling af kroniske eller eksisterende sygdomme, når man er på rejse.

Med en medicinsk forhåndsvurdering, kan læger på alarmcentralen hurtigt afklare tvivlsspørgsmål om betaling.

Selvbetjeningen foregår via www.sos.eu, hvor man ved at besvare en række spørgsmål i mange tilfælde vil få en vurdering på få minutter. Vurderingen er baseret på de gældende regler og retningslinjer, som er aftalt med Danske Regioner og de forsikringsselskaber, som SOS International laver vurderinger for.