Direktørfyring hos Gouda Rejseforsikring skyldes ikke krise

Skadedirektør i Gouda Rejseforsikring, Jørgen Pedersen stopper ved årets udgang ”efter gensidig aftale,” sagde adm. nordiske direktør for rejseforsikringsselskabet, Jesper Kjeldsgaard (foto), i går.
 
Konkurrenterne hos Europæiske Rejseforsikring har den seneste måned fyret fire fra ledergruppen og ni øvrige medarbejdere – også adm. direktør, Preben Mullit, stopper med udgangen af i år.
 
Men modsat Europæiske kradser krisen ikke hos Gouda, understregede Jesper Kjeldsgaard i går overfor takeoff.dk – Gouda benytter ikke anledningen i forbindelse med konkurrentens store fyringsrunde til at gøre det samme. ”Vi har ingen planer om nedskæringer,” siger Jesper Kjeldsgaard.
 
Jørgen Pedersen stopper efter seks år i Gouda pga. ”uenighed om den ledelsesmæssige udvikling af Gouda,” siger Jesper Kjeldsgaard og tilføjer:
”Jørgen har været et meget stort aktiv for Gouda og er en særdeles stor del af årsagen til Goudas nuværende styrke og kvalitet. Jeg er Jørgen utrolig taknemmelig for hans store indsats for Gouda.”
 
Der er ikke taget beslutning om der skal ansættes ny skadesdirektør – eller hvordan Jørgen Pedersens arbejdsopgaver skal fordeles.
”Vi har mange stærke folk i organisationen, men hvordan den skal se ud fremover, er ikke på plads,” siger Jesper Kjeldsgaard og fortsætter:
 
”2011 bliver et rigtig godt år for Gouda med en vækst i omsætningen på 14 pct. og også en forbedret bundlinje.”
 
Gouda Rejseforsikring sælger primært sine produkter gennem forsikringsmæglere, der tegner erhvervsforsikringer, men også via rejsebureauer og med direkte salg til private.
 
Samlet har Gouda 130 medarbejdere i Norden, heraf 105 i det nordiske hovedkontor på Østerbro i København. Her ligger bl.a. Goudas egen alarmcentral.
 
Jørgen Pedersen kom til Gouda i 2005, hvor han arbejdede for alarmcentralen Nordic Assistance, som Gouda brugte på det tidspunkt. Tidligere har han været hos SOS International og Europæiske Rejseforsikring. I alt har han tilbragt over 40 år i forsikringsbranchen, heraf 25 år indenfor rejseforsikring.
 

Skrevet af Henrik Baumgarten