Direktør forlader Danmark største biludlejer

0
Adm. direktør Poul Henrik Tvede fra Europcar Danmark.
Adm. direktør Poul Henrik Tvede fra Europcar Danmark.

BILUDLEJNING: Den adm. direktør for Europcar i Danmark trækker sig 1. juli efter 24 år på posten. 33-årig søn af firmaets milliardær-ejer bliver ny adm. direktør. To nye i direktionen hos Europcar.

”På et tidspunkt skal jeg jo holde op,” sagde Poul Tvede i går til standby.dk og tilføjede: ”Jeg har aftalt med bestyrelsen for Europcar/Østergaard Biler, at jeg fremrykker min pensionering til 1. juli i år, frem for starten af næste år. Frem til maj næste år bliver jeg arbejdende bestyrelsesformand.”

65-årige Poul H. Tvede afløses efter 1. juli af Christian Ree som adm. direktør.

Det går godt for Europcar/Østergaard Biler. Danmarks største biludlejer havde sidste år et overskud efter skat på over 70 mio. kr. ud af en omsætning på 456 mio. kr. Selskabet har den kommende sommer 7.500 køretøjer, hvoraf 1.800 er vare- og lastvogne.

Den danske biludlejningsbranche omsatte sidste år for 1,3 milliarder kr. Europcar/Østergaard stod for 1/3, Avis Biludlejning havde sammen med Hertz og Sixt også en tredjedel, resten klarede lokale biludlejere i Danmark.

Europcar/Østergaard Biler har netop offentliggjort sin årsrapport for 2015 med et overskud på 73,3 mio. kr. efter skat.

Adm. direktør Poul H. Tvede siger: ”2015 blev et rigtig godt år. Der har været fremgang i stort set alle selskabets aktivitetsområder, hvilket har medført stigning i omsætningen tæt på 30 mio. kr. eller 6 pct. højere end i 2014.”

Samtidig med udnævnelsen af Christian Ree som ny adm. direktør er to af selskabets ledere, Morten Brødbæk Sørensen og Jørgensen Jeppesen, udnævnt til hhv. finansdirektør og driftsdirektør, således at direktionen fremover kommer til at bestå af dette trekløver. Dermed er generationsskiftet i virksomheden gennemført.

I forbindelse med Poul H. Tvedes fratræden som adm. direktør siger bestyrelsesformand Karsten Ree: ”Vi er meget tilfredse med den indsats, Poul H. Tvede har udført for Europcar/Østergaard Biler. I den korte tid, selskabet har været en del af Karsten Ree-koncernen, har det år efter år forbedret resultatet og det er med stor tilfredshed, at vi stadig får mulighed for at trække på Pouls store erfaring og viden indenfor biludlejningsbranchen i vores bestyrelse.”

Karsten Ree blev milliardær, da han i 2008 solgte Den Blå Avis til amerikanske eBay.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz