Direktørfyring i stort rejsebureau

0
Jan Lockhart.
Jan Lockhart.

REJSEBUREAUER: Efter over to år på posten stoppede den adm. direktør for FDM travel i går ”efter gensidig overenskomst.” Bureauets hidtidige indkøbs- og produktionschef er rykket op som ny direktør.

I januar 2013 blev den tidligere Apollo Kuoni-direktør i Danmark, Jan Lockhart, ny direktør hos FDM travel; indtil da havde FDM’s koncernchef, Thomas Møller Thomsen, været direktør for rejsebureauet, som han i dag er bestyrelsesformand for.

I går forlod 50-årige Jan Lockhart direktørjobbet i FDM travel – han er blevet afløst af Jesper Ewald, der i en lang årrække har været indkøbs- og produktionschef, erfarer standby.dk

Jesper Ewald bekræftede i går standby.dks oplysninger, men henviste til koncernchef, Thomas Møller Thomsen, for yderligere kommentarer – bl.a. om årsagen til direktørskiftet.

Dem havde FDM’s koncernchef dog ikke mange af. Han ønskede ikke at tale med standby.dk, men meddelte blot via sin presseafdeling, at Jan Lockhart er stoppet som direktør for FDM travel ”efter gensidig aftale.”

Standby.dk prøvede også i går at træffe Jan Lockhart, der dog senere sendte en sms til standby.dk med ordlyden: ”Jeg kan bekræfte, at jeg ikke længere er ansat hos FDM travel. Det er sket i god ro og orden efter gensidig overenskomst.”

Jan Lockhart startede sin karriere i rejsebranchen som guide i det daværende Tjæreborg Rejser. Han kom derefter til – også daværende – Larsen Rejser, inden han i små fire år fra 1997 stod i spidsen for charteroperationerne hos Dansk FolkeFerie.

I februar 2002 blev Jan Lockhart for første gang et af de store navne i den danske rejsebranche. Managing Director for Kuoni i Denmark, stod der på visitkortet.

Det var en periode, hvor schweizisk-ejede Kuoni voksede stort i Danmark og resten af Skandinavien. I Danmark med opkøb af de mindre charterbureauer Larsen Rejser, Simons Charter, Herning Charter og senere også Falk Lauritsen Rejser. Hertil kom rejsebureauer som Dane Tours og Kisbye, der også blev indlemmet i porteføljen, hvorefter navnene blev afmonteret.

Jan Lockharts virke hos Apollo Kuoni varede 10 år til februar 2011. Her forlod Jan Lockhart Apollo Kuoni til fordel for noget, der står hans hjerte nært: Fodboldklubben Brøndby IF. I marts 2011 blev han adm. direktør for Brøndby IF. Men det var en meget urolig tid. Klubben havde masser af problemer i og udenfor fodboldbanen. Så allerede i juni 2012 var det slut for Jan Lockhart i Brøndby.

Efter Brøndby-tiden fik han et lille comeback hos Apollo, hvor han et halvt års tid var ”Senior Advisor” for Apollos forsøg på en pendant til Club La Santa, nemlig Playitas på Fuerteventura, sportscentret ejes af Kuoni.

Og i januar for to år siden kom udnævnelsen til adm. direktør for FDM travel. Den før så store rejsebureaukæde havde været gennem nedskæringer og fyringsrunder for at få rettet op på økonomien.

FDM travel omsætter årligt for ca. 600 mio. kr. og har i dag 80 ansatte på de nu blot seks rejsebureauer, der er tilbage i Danmark, herunder hovedkontoret i Lyngby.

FDM travel regnes som største danske rejsebureau når det gælder rejser til USA, mens Europa er bureauets største marked. FDM travel er f.eks. Norwegians største rejsebureau-kunde i Danmark.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz