Direktørskifte hos stor dansk biludlejer

Philip Schack er netop stoppet som adm. direktør for Sixt Biludlejning i Danmark.

TURISME: Den adm. direktør i Danmark for landets tredjestørste biludlejningsselskab er ”uden dramatik” stoppet, bekræfter den afgåede direktør.

48-årige Philip Schack, adm. direktør for tyske Sixt Biludlejning i Danmark siden 2013, bekræftede i går standby.dks oplysninger om, at han er stoppet.

”Det er rigtigt, at jeg ikke mere er hos Sixt. Ejeren ville i en anden retning, men mit stop er sket uden dramatik og Sixt og jeg skiltes som gode venner,” siger Philip Schack til standby.dk

Philip Schack blev i maj i år ny formand for brancheforeningen Danske Biludlejere (DABI). Han afløste Poul Henrik Tvede, direktør for Europcar Danmark siden 1992, men som lod sig pensionere sidste efterår og ikke ønskede genvalg som DABI-formand. Poul Tvede var DABI-formand i 10 år.

Philip Schack blev i 2013 hentet til Sixt Biludlejning i Danmark som adm. direktør – han havde de foregående ti år været i Avis Budget Biludlejning i Danmark, hvor han ved skiftet til Sixt var adm. direktør.

Philip Schack har snart 30 års erfaring fra den danske biludlejningsbranche, hvor han begyndte som bilvasker hos Europcar, Danmarks største biludlejer.

Siden sin start hos Sixt har Philip Schack været den nok mest fremstående direktør i den danske biludlejningsbranche overfor pressen.

Sixt klar med ny direktør

Philip Schacks afløser som direktør hos Sixt i Danmark er Søren Lithander.​

Philip Schacks afløses på direktørposten hos Sixt i Danmark er 55-årige Søren Lithander. Han kom i maj i år til Sixt med titel af driftsdirektør fra en stilling som Operations Manager hos konkurrenten Europcar, Danmarks største biludlejer.

Europcar/Østergaard Biler har ca. 1/3 af det danske marked for biludlejning. Den danske biludlejningsbranche omsætter årligt for over 1,3 milliarder kr. Europcar har de nævnte ca. 1/3, mens Avis, Enterprise, Hertz og Sixt har en tredjedel, resten er hos lokale biludlejere.

Ligeledes i maj i år kom det frem, at ejeren af Europcar i Danmark, milliardæren Karsten Ree, efter knap fire års ejerskab havde solgt Østergaard Biler/Europcar Danmark til selve den franske Europcar-koncern.