Direktørstop giver rokader i stor rejsekoncern

Fra pressemødet i august 2013, hvor Aller Leisure præsenterede købet af Nyhavn Rejser; fra venstre rejsebureauets daværende direktør, Henrik Fuglsang, Pål Thore Krosby, Jesper Ulsø og Rikki Sølling.

TURISME: Direktøren for en af Danmarks største rejsekoncerner stoppede overraskende forleden. Mens der søges efter en afløser, har der været rokader på bestyrelsesposter.

”Rokaderne på bestyrelsesposterne har ingen praktisk betydning for hverken drift eller strategi af Aller Medias rejsedivision/selskaber,” understreger Aller koncernen overfor standby.dk

Rokaderne er kommet efter Rikki Sølling i starten af måneden overraskende stoppede som direktør for Aller Leisure, der ejer fire danske rejsebureauer, herunder Nyhavn Rejser, hvor Rikki Sølling var bestyrelsesformand.

Som følge af fratrædelsen har Jesper Ulsø, bestyrelsesformand for Aller Leisure og direktør i Aller Media, midlertidigt overtaget jobbet som adm. direktør for Aller Leisure og posten som bestyrelsesformand for bl.a. Nyhavn Rejser. Rokaden omfatter også, at Aller Koncernens adm. direktør, Pål Thore Krosby, midlertidigt har overtaget Jesper Ulsøs poster som bestyrelsesformand for Aller Leisure og direktør i Aller Media.

Til standby.dk siger Aller Medias kommunikationschef, Kasper Kankelborg: ”I forlængelse af, at Jesper Ulsø midlertidigt er trådt ind i den daglige drift af Nyhavn Rejser som adm. direktør, overtager Pål Thore Krosby nu Jesper Ulsøs formandsposter i Nyhavn Rejser og Beach Tours. Pål Thore var i forvejen medlem af begge bestyrelser og rokaden har ingen betydning i forhold til strategi og udvikling af Aller Leisure eller driften af de to selskaber. Alle fem selskaber i Aller Leisure er inde i en rigtig god udvikling, og de ambitiøse vækstambitioner fastholdes.”

42-årige Rikki Sølling forlod i starten af måneden Aller Leisure, som han har været direktør for siden Aller Medier i 2013 søsatte Aller Leisure med købet af store Nyhavn Rejser. I dag ejer Aller Leisure i Danmark også rejsebureauerne Kulturrejser Europa, Nilles Rejser og Beach Tours.

I pressemeddelelsen fra Aller stod bl.a.: ”Rikki Sølling, direktør for Aller Medias rejseforretning, Aller Leisure og adm. direktør for det Aller-ejede Nyhavn Rejser, er blevet enig med Aller Media om at fratræde sine poster i koncernen. Baggrunden for dette skyldes personlige forhold. Bestyrelsesformand for Aller Leisure og direktør i Aller Media, Jesper Ulsø, overtager midlertidigt Rikki Søllings ansvarsområder.”

Vil arbejde med strategier

Mandag i sidste uge sagde Rikki Sølling til standby.dk: ”Grunden til, at jeg stopper hos Aller Leisure, er udramatisk kedelig. Efter omkring 20 år i rejsebranchen, har jeg i stigende grad fået ønske om at arbejde på en helt anden måde. Jeg har kigget på områder, der passer godt til mig. Det bliver bl.a. noget med strategi, at være investor og have mindre ledelsesansvar.”

Præcis hvad Rikki Sølling vil lave fremover, har han endnu ikke på plads. ”Jeg vil bruge foråret på at strikke det helt rigtige set up sammen. Jeg har ikke travlt,” sagde han.