Bornholm har fire byer, Allinge, Gudhjem, Rønne og Nexø blandt de ti mest søgte rejsemål for danskerne, viser tal fra Booking.com – arkivpressefoto fra Bornholm fra VisitDenmark: Niclas Jessen.

Disse rejsemål søger danskerne i ind- og udland

Booking.com har kigget på, hvilke rejsemål danskerne søger efter i Danmark og Europa. Bornholm har fire byer på Top-10, mens Berlin, Prag og Reykjavik topper blandt udenlandske rejsemål.

Endnu er grænserne lukket, men Udenrigsministeriet kommer fredag med den første ugentlige opdatering af de danske rejsevejledninger. Indtil da er interessen for indenrigs rejsedestinationer stor.

Ifølge Booking.com, hvis seneste data dog er fra januar i år og omfatter under 500 personer, søgte danskerne navnlig efter disse danske rejsemål fra juni til september: København, Skagen, Allinge, Gudhjem, Aarhus, Ebeltoft, Rønne, Nexø, Brundby (Samsø) og Svendborg.

Dermed har Bornholm hele fire rejsemål på Top-10, mens der ikke er nogle områder ved for eksempel den jyske vestkyst. ”Sammenlignet med 2020 har danskerne fået øjnene op for en ny ø-destination, nemlig byen Brundby på Samsø, som nu er i top ti over mest populære destinationer for danskerne,” skriver Booking.com i en pressemeddelelse.

Spanien er meget efterspurgt af danskerne
Danskerne, der ønsker at rejse til udlandet, stræber efter at tilbringe deres sommer ved Middelhavet, hvor spanske byer er blandt nogle af de mest efterspurgte internationale regioner, oplyser Booking.com

I det seneste normale rejseår, 2019, var der ifølge officielle tal fra Den Spanske Stats Turistbureau i Danmark 1,2 millioner danske ankomster til hele Spanien. De tre mest besøgte regioner var De Kanariske Øer med 312.000 danske ankomster, Andalusien med blandt andet Malaga havde 301.000, mens der var 201.000 danske ankomster til De Baleariske Øer med for eksempel Mallorca og Ibiza.

Ifølge Booking.com var Barcelona, Málaga, Adeje og Mallorca i januar i år de fire mest søgte spanske rejsemål for danskerne.

Og de mest søgte internationale destinationer var ifølge Booing.com: Berlin, Prag, Reykjavik, London, Barcelona, Paris, Hamborg, Nice, Rom og Torshavn.

Relaterede artikler:

Millioner skal få danskerne til at holde ferie hjemme

Dansk turisme udeladt fra regeringens vækstteams

Dansk turismeplatform skal give millionomsætning

Danske hoteller vil skabe alternativ bookingportal