DM i Østersåbning og Champagnesabling

Jesper Knudsen.

Danmarks 11 skarpeste champagnesablere og de syv hurtigste østersåbnere var i weekenden samlet i Danmarks Skaldyrshovedstad, Nykøbing Mors.

De forsvarende mestre viste klassen, idet Johan Brodersen genvandt DM i champagnesabling og Jesper Knudsen genvandt DM i østersåbning.

Det var andet år, at Nykøbing Mors var vært for DM, og ifølge borgmester Hans Ejner Bertelsen er det ved, at blive en tradition: ”Jeg er stolt af, at vi kan skabe et så vellykket arrangement. Der var masser af show og alt blev professionelt afviklet”.

Johan Brodersen.

Selve mesterskaberne blev afviklet samtidig med Østers- & Muslingepremieren, der for 8. år er blevet et tilløbsstykke for smagsentusiaster. Gourmetkokke er med til at forkæle smagsløgene hos de mange skaldyrselskere. I år kreerede syv gourmetkokke hver to retter af østers eller muslinger.

I 2016 kæmpede 16 deltagere om DM og i år var der 19 deltagere. Om formiddagen var de gennem indledende runder, før man fandt finalisterne, som i champagnesabling bestod af Johan Brodersen, Martin Madsen, Nick Anker Schøler Laursen og Thomas Dingmjauw. I østersåbning bestod finalen af Jesper Knudsen, Nick Anker Schøler Laursen, Henrik Axelsen og Thomas Pedersen.

Der var især spænding i østersåbningen, hvor dommerne var helt nede og vurdere de enkelte østers tilstand før en kneben sejr kunne gå til den rutinerede og mangedobbelte mester Jesper Knudsen.

Næste års arrangement holdes lørdag den 13. oktober.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.