DM i Østersåbning og Champagnesabling

Jesper Knudsen.

Danmarks 11 skarpeste champagnesablere og de syv hurtigste østersåbnere var i weekenden samlet i Danmarks Skaldyrshovedstad, Nykøbing Mors.

De forsvarende mestre viste klassen, idet Johan Brodersen genvandt DM i champagnesabling og Jesper Knudsen genvandt DM i østersåbning.

Det var andet år, at Nykøbing Mors var vært for DM, og ifølge borgmester Hans Ejner Bertelsen er det ved, at blive en tradition: ”Jeg er stolt af, at vi kan skabe et så vellykket arrangement. Der var masser af show og alt blev professionelt afviklet”.

Johan Brodersen.

Selve mesterskaberne blev afviklet samtidig med Østers- & Muslingepremieren, der for 8. år er blevet et tilløbsstykke for smagsentusiaster. Gourmetkokke er med til at forkæle smagsløgene hos de mange skaldyrselskere. I år kreerede syv gourmetkokke hver to retter af østers eller muslinger.

I 2016 kæmpede 16 deltagere om DM og i år var der 19 deltagere. Om formiddagen var de gennem indledende runder, før man fandt finalisterne, som i champagnesabling bestod af Johan Brodersen, Martin Madsen, Nick Anker Schøler Laursen og Thomas Dingmjauw. I østersåbning bestod finalen af Jesper Knudsen, Nick Anker Schøler Laursen, Henrik Axelsen og Thomas Pedersen.

Der var især spænding i østersåbningen, hvor dommerne var helt nede og vurdere de enkelte østers tilstand før en kneben sejr kunne gå til den rutinerede og mangedobbelte mester Jesper Knudsen.

Næste års arrangement holdes lørdag den 13. oktober.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.