Dobbeltdækkertog med giftig røg

dobbeltdækker dsbOp mod 60.000 togpassagerer har intetanende hver dag indåndet livsfarlige partikler i DSBs dobbeltdækkervogne, fordi de er så høje, at ventilationen suger dieselos fra lokomotivet ind i kupeen.

Det burde DSB have informeret passagererne om, da de blev klar over det for mere end et år siden, mener Kåre Press Sørensen fra Det Økologiske Råd: ”Når det er noget, der er kræftfremkaldende på niveau 1, og i meget høje koncentrationer, så bør man faktisk gøre opmærksom på det, siger han til P1 Dokumentar.

Sidste år viste en undersøgelse, at der var ti gange så mange ultrafine partikler i kupeerne, som på Københavns mest trafikerede indfaldsvej, skriver dr.dk. Partiklerne øger risikoen for kræft, hjertekarsygdomme og luftvejslidelser.

DSB har blandt andet sat filtre op, som har reduceret forureningen med 40%, og problemet er fortsat på dagsordenen: ”Vi har lagt måleresultater frem og rådfører os med eksperterne om, hvordan skal vi forholde os”, siger DSB’s sikkerhedschef Lars Nordahl.

Trods indsatsen viser nye stikprøver, at der i juli stadig var et niveau af forurening, som ifølge eksperter kan sammenlignes med forurening ved passiv rygning.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.