Dødsfald i den danske rejsebranche

Tidligere rejsebureaudirektør og medlem af bestyrelsen for Danmarks Rejsebureau Forening sov tirsdag stille ind i en alder af 80 år.

Henrik Thomasen sov tirsdag i denne uge stille ind efter længere tids sygdom. Han vil i den danske rejsebranche navnlig være kendt for mellem 1973 og 2007 at være administrerende direktør i Fonden 65-Ferie, der drev rejsebureauet 65-Ferie som i 2014 skiftede navn til det nuværende Vitus Rejser. Henrik Thomasen efterlader sig tre børn, fire børnebørn og sin veninde, Ingrid.

Den nuværende administrerende direktør for Vitus Rejser, Heidi Maak, fortæller her om Henrik Thomasen:

”Gennem hele sin karriere var Henrik et kendt ansigt i rejsebranchen, og han var medvirkende til busrejsernes store succes i Danmark, da han tilbage i 1970’erne sendte tusindvis af gæster først til Harzen og siden til et væld af andre rejsemål i Italien, Norden, Tyskland og Østrig.

Henrik var desuden idémanden bag de nu velkendte flodkrydstogter i Rusland, hvor 65-Ferie var det første danske rejsebureau, som turde sende danske turister på de spændende krydstogter på tværs af Rusland. Herefter var han medvirkende til, at flodkrydstogter er blevet en succesfuld rejseform for danske gæster.

Henrik Thomasen i 2004, hvor 65-Ferie vandt kategorien Bedste Busrejsearrangør ved Danish Travel Awards.

”65-Ferie har ikke konkurrenter, kun gode kolleger”
Henrik satte en ære i konstant at være på forkant med udviklingen af nye rejseformer. Han var afholdt i hele rejsebranchen for sit væsen og gode humør. Som han altid sagde: ”65-Ferie har ikke konkurrenter i branchen, kun gode kolleger.”

Ved siden af jobbet som direktør for 65-Ferie var Henrik Thomasen i bestyrelsen for Danmarks Rejsebureau Forening samt et aktivt medlem af Rejseankenævnet.

Siden 2007, hvor Henrik gik på pension, var han en del af Vitus Rejsers bestyrelse, hvor han altid gav fremragende input.

Henrik var altid god for en livlig politisk diskussion og vil blive husket som et meget vidende og kreativt menneske med et stort hjerte for sine medmennesker – uanset om man var ansat hos 65-Ferie, var ven, leverandør eller familie.

Vi er rigtig mange som vil savne Henrik.

Æret været hans minde.”

Heidi Maak tilføjer, at efter Henrik Thomasens ønske vil der ikke blive holdt nogen officiel afskedssammenkomst.