”Arshad Khokhar kendte alt og alle i Københavns hotelverden, ja, faktisk i hele verden. Hans netværk var gigantisk,” hedder det blandt andet i mindeordene. Arkivfoto.

Dødsfald i den danske rejsebranche: Arshad Khokhar

Arshad Khokhar, kendt for sine mange år som concierge på københavnske hoteller og formand for Skål Danmark, er død i en alder af 78 år. Han begraves torsdag den 27. januar.

”Det er ikke så ringe af en indvandrer, alt det jeg har været med til.”

Det sagde Arshad Khokhar, da han i 2015 fejrede, at han i 25 år havde været concierge på københavnske hoteller, blandt andet det daværende Sheraton (i dag Scandic Copenhagen), Radisson Scandinavia, Radisson Royal Hotel og senest Best Western Hotel The Huxley Copenhagen ved Kgs. Nytorv.

Arshad Khokhar døde pludseligt og uventet i weekenden i en alder af 78 år. Han begraves torsdag den 27. januar klokken 13 fra Davids Kirke på Østerbro.

Pakistanske Arshad Khokhar kom til Danmark i 1970 med en cand.mag.-uddannelse i bagagen. I Danmark forelskede han sig i en dansk pige, Annette, parret nåede at fejre guldbryllup.

I 16 år var Arshad Khokhar præsident for concierges- foreningen De Gyldne Nøgler, Les Clefs d’Or International, hvor han var æresmedlem, og han var ligeledes præsident for rejsebrancheforeningen Skål Klubben i Danmark.

Masser af mindeord
Efter den triste nyhed om Arshad Khokhars bortgang, er det strømmet ind med hilsener fra hele verden på sociale medier, herunder hans Facebook-side. På den skriver børnene, Philip Khokhar og Camilla Khokhar, blandt andet:

”Vores kære far gik bort i weekenden. Det skete hurtigt, og kom som et chok for os alle.

Far var en livsnyder, og levede til det sidste øjeblik. Spillede floorball tidligere på dagen, og var på vej til en reception, da hans tid kom. Altid på farten. Ivrig efter næste oplevelse. Omgivet af mennesker og helst en fest. Han kedede sig, hvis kalenderen var tom, og ikke mindst to eller tre udlandsture var planlagt.

Hans rejse begyndte i Pakistan og endte i Danmark. Hvor er vi taknemmelige for din lyst til livet, papa.”

Danske Anders Ølsted Jensen, der er international præsident for den globale hotelconcierge sammenslutning, Les Clefs d’Or, skriver i sine mindeord blandt andet:

“Kæreste Arshad,

Jeg vil savne dit nærvær på vores lokale og internationale møder og sociale sammenkomster. Du havde altid noget på hjertet – og en historie, du gerne ville dele.

Det var ellers her i år 2022, at vi skulle have fejret dit 50 års medlemskab af Les Clefs d’Or.

Du deltog i så mange møder, sammenkomster og kongresser som muligt, ofte med dit livs kærlighed, Annette, ved din side. Du elskede at rejse, at møde nye og gamle venner verden over, du elskede dit netværk og at hjælpe andre.

Du var en sand gentleman og jeg har mistet en kær ven,” skriver Anders Ølsted Jensen.

Og fra Les Clefs d’Or i Sverige hedder det blandt andet: ”En lys er slukket, vi har mistet en kær ven og kollega.

Arshad var en concierge af den gamle skole. He arbejdede i årtier som et dedikeret medlem af Les Clefs d’Or Denmark, og var en ivrig deltager ved internationale kongresser, også efter han blev pensionist. Altid en gentleman, der var klar til at holde taler, dele sin viden og anekdoter med gamle og nye medlemmer. Han var charmerende og karismatisk, verden er blevet lidt mindre farverig uden Arshad.”