Dollarens optur gør ondt i New York

restaurant new yorkTURISME: Berlingskes USA korrespondent har testet dollarstigningen i hverdagen, hvor man nu taler om en forventet nedtur for turismen i foråret på 15-20 procent, hvis det fortsætter.

Det er især turistbyer som New York, Chicago, Los Angeles og San Fransisco, som mærker, at turisterne holder igen, køber mindre og køber billigere end før. Dollaren koster nu over syv kroner – og er steget tilsvarende for euroen.

”Ud over afmatningen med turister,” skriver redaktør Kristian Mouritzen fra et helt frisk besøg i New York, ”så mærker man, at udlændinge, som bor i byen, ikke går så meget ud som tidligere. Der bliver også fedtet mere med drikkepenge, som er af så stor betydning for de ansatte i serviceerhvervene.”

Herefter beskriver han et restaurantbesøg i fredags: ”Jeg har ofte været på denne lille italienske restaurant. Belært af dårlige erfaringer havde jeg også bestilt bord. Til min store overraskelse var restauranten ikke fyldt. Hvor var folk henne? Jo amerikanerne var der, men tyskere, danskere og franskmænd og alle de andre?

Da jeg så regningen, viste det sig, at priserne – omregnet til danske kroner – var steget med 30 procent i forhold til for et år siden.”