Donald Trump vil stramme visumregler

Præsident Donald Trump.

USA’s præsident, Donald Trump, har underskrevet et nyt dekret, som åbner for stramning af de gældende visumregler for udenlandske arbejdere.

”Vi sender et stærkt signal om, at vi skal beskytte vores arbejdere, beskytte vores jobs og sætte USA først”, sagde præsidenten inden han skrev under på dekretet tirsdag.

Det er uvist, præcist hvad dekretet indebærer, men et af formålene er angiveligt at etablere et visumsystem, der i højere grad er baseret på ansøgernes faglige kompetencer. De såkaldte H-1B-visa skal i fremtiden fortrinsvis tildeles højt specialiserede arbejdere. Kritikere af H-1B-systemet siger, at de fleste visa bliver tildelt lavt uddannede arbejdere.

”Lige nu bliver vores immigrationssystem misbrugt, og amerikanske arbejdere bliver erstattet af arbejdere fra andre lande. H-1B-visa uddeles fuldstændig tilfældigt, og det er forkert. I stedet bør de kun gives til de mest kompetente og højest betalte ansøgere. Og de bør aldrig bruges til at erstatte amerikansk arbejdskraft”, siger præsidenten.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.