Donald Trump vil stramme visumregler

Præsident Donald Trump.

USA’s præsident, Donald Trump, har underskrevet et nyt dekret, som åbner for stramning af de gældende visumregler for udenlandske arbejdere.

”Vi sender et stærkt signal om, at vi skal beskytte vores arbejdere, beskytte vores jobs og sætte USA først”, sagde præsidenten inden han skrev under på dekretet tirsdag.

Det er uvist, præcist hvad dekretet indebærer, men et af formålene er angiveligt at etablere et visumsystem, der i højere grad er baseret på ansøgernes faglige kompetencer. De såkaldte H-1B-visa skal i fremtiden fortrinsvis tildeles højt specialiserede arbejdere. Kritikere af H-1B-systemet siger, at de fleste visa bliver tildelt lavt uddannede arbejdere.

”Lige nu bliver vores immigrationssystem misbrugt, og amerikanske arbejdere bliver erstattet af arbejdere fra andre lande. H-1B-visa uddeles fuldstændig tilfældigt, og det er forkert. I stedet bør de kun gives til de mest kompetente og højest betalte ansøgere. Og de bør aldrig bruges til at erstatte amerikansk arbejdskraft”, siger præsidenten.