Drabstrussel på Air Greenland-fly

Stewardesse bidt, kradset og truet på livet af beruset grønlandsk passager. Flyet måtte sikkerhedslande i Island.

Den kvindelige passager var så hidsig, at besætningen måtte rydde business-afdelingen for at kunne spænde passageren fast. Kvinden er nu tiltalt for luftfartsloven og for vold mod stewardessen, skriver ekstrabladet.dk.

Den 21-årige grønlandske kvinde ville til Grønland for at besøge sin mor. Hun var tilknyttet en psykiatrisk afdeling i Danmark på grund af skizofreni og problemer med alkohol- og stofmisbrug.

Hun fortalte i Københavns Byret, at hun er nervøs for at flyve, og derfor havde købt sig en flaske vodka i Københavns Lufthavn. Hun havde drukket halvdelen af indholdet inden hun kom ombord på flyet. Hun erindrede intet om flyveturen.

Flasken blev placeret i bagageboksen og krævede at få den udleveret af stewardessen. *Hvis du ikke giver mig den straks, dræber jeg dig’, skal hun have råbt til stewardessen, som hun også bed i armen og kradsede med neglene.

Hun blev overmandet af kabinepersonalet, som med hjælp fra en læge og en psykiater ombord, fik hende fikseret i et sæde på business class.

Kaptajnen valgte at sikkerhedslande i Island, hvor hun blev hentet af politi og Falck. Retten har besluttet, at kvinden skal mentalundersøges, før en dom kan afsiges.