Dreamlineren driller atter Norwegian

norwegian, 787, CPHFLYSELSKABER: Siden mandag har den ene af Norwegians foreløbig to B787’ere stået i Stockholm Arlanda med ondt i teknikken. Passagererne kritiserer selskabet for dårlig information – to portugisiske fly vikarierer nu på Norwegians langruter.

Over 600 passagerer blev berørt, da en af Norwegians to B787’ere i mandags fik problemer i Arlanda. Flyet skulle til New York JFK. Norwegian måtte sende passagererne på hotel – og først tirsdag aften kom de af sted med en forsinkelse på 25 timer.

De blev fløjet med en af de to A340 fra det portugisiske selskab HiFly, Norwegian har chartret til at klare langruteproduktionen. Den anden A340 fra HiFly fløj fra Arlanda onsdag morgen til Bangkok med knap et halvt døgns forsinkelse.

HiFly stod også for Norwegians første langruteflyvninger i maj og juni, da leveringen af den første Dreamliner til Norwegian blev forsinket.

”Vi har haft passagererne – både i Stockholm og New York – på hotel, samt sørget for mad og drikke. Vi lever op til de internationale krav. Vores B787 står stadig i Arlanda, men vi flyver atter langruter med de to chartrede A340 fra HiFly,” sagde Norwegians pressechef i Sverige, Åsa Larsson, i går til standby.dk

”Vi valgte at indleje de to fly, da vi ikke har aftaler med andre flyselskaber i situationer, hvor vi må aflyse flyvninger,” tilføjer hun.

Norwegian har foreløbig modtaget to af de otte bestilte B787, den tredje kommer næste måned, mens Boeing næste år leverer endnu fire.

Flyvningen med B787’eren blev aflyst fordi en advarselslampe indikerede fejl på flyets bremser.

Til den svenske avis Aftonbladet klagede flere af de berørte passagerer over manglende informationsniveau fra Norwegian i det døgn, hvor de ventede på at komme af sted fra Arlanda og New York.

En af passagererne siger til avisen: ”Vi får intet at vide, mange andre passagerer begynder at sammenligne Norwegian med Ryanair.”

I går fortalte Norwegian om sine mange nye ruter til USA fra næste år, bl.a. fra København til New York JFK og Los Angeles. Norwegian oplyste også, at den første langrute fra København – til Fort Lauderdale i Florida – ville få tre flyvninger om ugen. Ruten begynder sidst i november med to fly om ugen. Allerede fra december kommer den tredje afgang.