Dreamlinerens brand i London alvorlig, men ikke en batteriskade

DREAMLINER BRANDLUFTFART: Den Boeing 787-8 fra Ethiopian Airlines, som brød i brand i Heathrow Lufthavn, skal nøje undersøges af et talstærkt eksperthold, men det synes klart, at det ikke var en ny frygtet batteribrand. – Der kan gå flere dage, inden man har en endelig opklaring.

Nuværende og kommende indehavere af Dreamlineren, Boeing 787 kan ånde lettet op i første omgang. Branden opstod ikke i flyets batterier, meddeler den britiske havarikommission, som samtidig har indledt en grundig undersøgelse af flyet bistået af folk fra Boeing, amerikansk luftfartsmyndigheder, de tilsvarende europæiske og Ethiopian Airlines. Det forventes at vare flere dage, før man kommer årsagen til branden nærmere.

Den første officielle bulletin fra havarikommissionen fastlog i går, at det er en meget alvorlig hændelse, men uden relation til batterierne

Branden er opstået i det parkerede fly langt fra området med lithiumbatterierne, som er blevet justeret i løbet af en tre måneders periode, hvorefter flyet blev frigivet til rutetrafik og i dag er i fuld sving blandt andet hos Norwegian.

Fredagen blev også dramatisk for Heathrow Lufthavn, som var lukket i en periode, hvilket medførte store forsinkelser både fredag og en del af lørdagen.