DRF bakker op om bæredygtighed

bæredygtighedDanmarks Rejsebureau Forening underskriver i dag en global aftale, der skal fremme bæredygtig turisme. Det gælder FNs adfærdskodeks for turisme; Global Code of Ethics for Tourism. Underskriftsceremonien sker på et internationalt topmøde for rejsebranchen i Cordoba i Spanien.

Med aftalen forpligter foreningen sig til at overholde og fremme de etiske retningslinjer for bæredygtig turisme blandt rejsebureauer i Danmark. Alle tiltag, som understøtter bæredygtig turisme, skal desuden rapporteres til FN.

”Vi har arbejdet målrettet på at fremme en bæredygtig udvikling siden 2004, så for os er det helt naturligt at underskrive aftalen”, siger Lars Thykier, adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

”Rejsebureauvirksomhed er om noget grænseoverskridende. Ingen lande kan stå alene, hvis der skal være tale om mere end blot gode intentioner. Det er derfor kærkomment, at FNs turismeorganisation UNWTO skaber synlighed om bæredygtig turisme og nu forpligter rejsebureauer og brancheforeninger i hele verden gennem et fælles adfærdskodeks”, siger Lars Thykier.

Ifølge Lars Thykier går bæredygtighed i stadig højere grad hånd i hånd med bundlinjen for mange rejsebureauer: ”Senest viser en undersøgelse fra Verdens Skove, at fire ud af ti danskere gerne vil betale ekstra for en bæredygtig rejse. Hele 44% af dem vil endda betale over 500 kroner mere for den”.