Atriumgården i Hotel Kong Frederik i København. (Foto: First Hotels Kong Frederik)

Driften sikret for tre konkursramte First-hoteller

Driften af First Hotel Kong Frederik er overtaget af tidligere SAS-bestyrelsesformand Fritz Schur, mens de konkursramte First-hoteller i Odense og Aalborg også har fået nye ejere.

Ved sidste uges konkurs i Tribe Hotel Management Danmark A/S, der til sidst drev tre First-hoteller i København, Odense og Aalborg, måtte kurator Per Astrup Madsen, partner i DLA Piper, lynhurtigt finde nye ejere, der kunne overtage driften af de tre hoteller.

Ifølge Finans.dk er der nu en løsning på plads, hvor der er indgået aftaler med tre af hinanden uafhængige investorer, der overtager driften af hvert af de tre hoteller. I samtlige tilfælde er det ejerne af de ejendomme, hvorfra der har været drevet hotel, der har valgt at gå ind i hoteldrift.

Det tidligere First Hotel Kong Frederik overtages af kammerherre Fritz Schur, der ikke er helt ubekendt med rejsebranchen gennem sit mangeårige virke som bestyrelsesformand i SAS. Hotellet på Vester Voldgade overtages formelt af KF Administration, men det er ikke planen at videreføre Louises Fiskebar, der har været en del af hotellet, hvorfor 14 ansatte er blevet opsagt.

135 arbejdspladser er sikret
I Aalborg var det investorgruppen bag ejendommen, der i første omgang har overtaget hoteldriften. First-hotellet i Aalborg ejes af et kommanditselskabet K/S Slotshotellet, som blandt andet NorCap Development og ejendomsinvestoren Michael Kaa Andersen står bag. Her vil man nu forsøge at finde en ny operatør til hotellet, der er særdeles populært hos norske gæster på weekendture i det nordjyske.

Der er også fundet en løsning for First Hotel Grand Odense, der er overtaget af Host Odense Drift ApS, som norske Asmund Haare indirekte ejer 74 procent af. Asmund Haare har hidtil været ejer af hotelejendommen i Odense, og han har også været medejer af hotelkoncernen Maribel, der var moderselskab for First-hotellerne i Skandinavien.

Med den hurtige overtagelse er det lykkedes at sikre 135 arbejdspladser og den fortsatte drift i de tre hoteller.

“Køberne har overtaget medarbejdere i et meget betydeligt omfang. Kun de 14 medarbejdere på restauranten i København samt to medarbejdere på hotellet i Odense er opsagt, mens omkring 135 medarbejdere er overdraget til de nye ejere,# siger Per Astrup Madsen til Finans.dk.

 

Relaterede artikler:

First Hotels i Danmark begæret konkurs

Konkurs i norsk hotelkæde rammer ikke danske hoteller

Hotelkæde mister igen to hoteller i Danmark