DSB beklager- og varsler mere bøvl

DSB_IC4_in_Aarhus_2Dyrere billetter, forsinkelser, aflysninger og togbusser har de danske togrejsende i stort omfang måttet acceptere i 2016. Desværre er det ikke slut endnu.

DSBs adm. direktør, Flemming Jensen, medgiver i et interview i Politiken, at DSB ikke har leveret varen i år. Han siger også, at selv om han gerne ville fikse problemerne i morgen, så fortsætter de store sporarbejder hen over sommeren.

”Jeg er da bekymret for, hvornår vi er tilbage. Det skal ikke lyde som en dårlig undskyldning, men det er enormt komplekst”, siger han til Politiken.

DSB vil fra august lave om på køreplanen. så det bliver nemmere at overholde den. Passagerernes rejsetid forlænges, men det medfører ikke prisfald som kompensation. Flemming Jensen beklager over for kunderne, at togdriften ikke har været bedre.

I årets første fire måneder har DSBs tog været langt fra at leve op til de rettidighedsmål, der er fastsat i kontrakten med staten. I april levede 13 af 19 fjern- og regionalstrækninger ikke op til målet.

DSB har i årets første fire måneder måttet punge ud med 9,8 millioner kroner til passagerer som kompensation som følge af rejsetidsgarantien. Det er dobbelt så meget, som DSB selv havde forventet.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.