DSB får mere konkurrence

Et bredt politisk flertal vil udbyde flere strækninger, når den nuværende togtrafik i Midt- og Vestjylland skal genudbydes, oplyser Transportministeriet.

Når togtrafikken i Midt- og Vestjylland i 2020 skal genudbydes, bliver der også mulighed for overtage togtrafikken på Svendborgbanen og på strækningen Vejle-Struer, som i dag betjenes af DSB.

”Strækningerne i Midt- og Vestjylland betjenes med høj punktlighed, og der er generel tilfredshed med kvaliteten. Samtidig har udbuddet sparet staten penge, og en udvidelse af udbuddet vil øge de økonomiske fordele”, siger transportminister Ole Birk Olesen.

”Samtidig sikrer vi fortsat direkte togforbindelse mellem København og Struer via Herning, som har været et stort lokalt ønske”.

Parterne er enige om at udbyde togtrafikken på følgende strækninger for en otteårig periode fra december 2020: Aarhus-Langå-Struer, Struer-Thisted, Aarhus-Skanderborg-Herning, Herning-Skjern, Struer-Vemb-Skjern-Esbjerg, Esbjerg-Ribe-Tønder, Struer-Herning-Vejle og Odense-Svendborg.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.