DSB får mere konkurrence

Et bredt politisk flertal vil udbyde flere strækninger, når den nuværende togtrafik i Midt- og Vestjylland skal genudbydes, oplyser Transportministeriet.

Når togtrafikken i Midt- og Vestjylland i 2020 skal genudbydes, bliver der også mulighed for overtage togtrafikken på Svendborgbanen og på strækningen Vejle-Struer, som i dag betjenes af DSB.

”Strækningerne i Midt- og Vestjylland betjenes med høj punktlighed, og der er generel tilfredshed med kvaliteten. Samtidig har udbuddet sparet staten penge, og en udvidelse af udbuddet vil øge de økonomiske fordele”, siger transportminister Ole Birk Olesen.

”Samtidig sikrer vi fortsat direkte togforbindelse mellem København og Struer via Herning, som har været et stort lokalt ønske”.

Parterne er enige om at udbyde togtrafikken på følgende strækninger for en otteårig periode fra december 2020: Aarhus-Langå-Struer, Struer-Thisted, Aarhus-Skanderborg-Herning, Herning-Skjern, Struer-Vemb-Skjern-Esbjerg, Esbjerg-Ribe-Tønder, Struer-Herning-Vejle og Odense-Svendborg.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.