DSB forenkler ID-kontrol

Tony Bispeskov redegør for omlægningerne.

Den svenske ID-kontrol har i over et år generet for de mange togpendlere, der hver dag tager turen over Øresund, men fra i dag, mandag, bliver rejsen mod Sverige lidt nemmere.

Det er slut med at gå gennem Terminal 3 i Københavns Lufthavn til en anden perron med ID-papirerne i hånden for at komme videre til Sverige. DSB har forenklet kontrollen, der blev indført af den svenske regering 4. januar 2016. Det betyder, at togene ankommer og afgår fra samme spor, så rejsende ikke skal skifte perron.

DSBs informationschef Tony Bispeskov: ”Vi har bestræbt os på at gøre ID-kontrollen mere lempelig med denne løsning, og til februar vil vi se på, om vi kan køre flere tog ud til lufthavnen”.

Antallet af passagerer på strækningen faldt ifølge DSB med 12% i 2016 i forhold til 2015, og fire ud af fem togpendlere har overvejet af søge job i hjemlandet eller flytte til arbejdslandet, viser en undersøgelse blandt 400 pendlere udført af Øresundsinstituttet, skriver avisen.dk.

Chefanalytiker fra Øresundsinstituttet, Britt Andresen: ”DSBs beslutning om at forenkle kontrollen er et skridt i en rigtige retning, men løser ikke alle problemerne. Den store fordel er, at man kan få en bedre rettidighed, så færre tog bliver forsinkede”.

Hun håber, at det vil blive muligt at afkorte rejsetiden mellem København og Malmö. Turen varer i øjeblikket knap en time, mens den før ID-kontrollen kunne overstås på godt en halv.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.