DSB forenkler ID-kontrol

Tony Bispeskov redegør for omlægningerne.

Den svenske ID-kontrol har i over et år generet for de mange togpendlere, der hver dag tager turen over Øresund, men fra i dag, mandag, bliver rejsen mod Sverige lidt nemmere.

Det er slut med at gå gennem Terminal 3 i Københavns Lufthavn til en anden perron med ID-papirerne i hånden for at komme videre til Sverige. DSB har forenklet kontrollen, der blev indført af den svenske regering 4. januar 2016. Det betyder, at togene ankommer og afgår fra samme spor, så rejsende ikke skal skifte perron.

DSBs informationschef Tony Bispeskov: ”Vi har bestræbt os på at gøre ID-kontrollen mere lempelig med denne løsning, og til februar vil vi se på, om vi kan køre flere tog ud til lufthavnen”.

Antallet af passagerer på strækningen faldt ifølge DSB med 12% i 2016 i forhold til 2015, og fire ud af fem togpendlere har overvejet af søge job i hjemlandet eller flytte til arbejdslandet, viser en undersøgelse blandt 400 pendlere udført af Øresundsinstituttet, skriver avisen.dk.

Chefanalytiker fra Øresundsinstituttet, Britt Andresen: ”DSBs beslutning om at forenkle kontrollen er et skridt i en rigtige retning, men løser ikke alle problemerne. Den store fordel er, at man kan få en bedre rettidighed, så færre tog bliver forsinkede”.

Hun håber, at det vil blive muligt at afkorte rejsetiden mellem København og Malmö. Turen varer i øjeblikket knap en time, mens den før ID-kontrollen kunne overstås på godt en halv.