DSB-kunder i kø for refusion

Over 9.000 togrejsende har gennem Rejsetidsgarantien ønsket kompensation for deres forlængede rejsetid og hver dag kommer 400-500 nye ansøgninger til, skriver borsen.dk.

 Torben Nielsen, der er chef for DSBs Kundecenter fortæller, at man har ansat 15 vikarer for at komme til bunds i ansøgningerne. Reglerne siger, at DSB har 10 dage til at svare. Normalt får de svar på 4-5 dage, men på grund af presset, kan der lige nu gå tre uger.

Fra 20. til 27. december kørte godt halvdelen af togene til tiden og 1. og 2. januar var mere end 9 af 10 tog rettidige. Kunder, der blev forsinket kan få kompensation når forsinkelsen var over en halv time. Ved en halv times forsinkelse kan kunden enten få en ny billet til strækningen eller 25% af prisen udbetalt. Er forsinkelsen over to timer refunderes hele billetprisen.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.