DSB skal selv sende togdrift i udbud

DSB_IC4_in_Aarhus_2Transportminister Magnus Heunicke vil efterligne DR-modellen og lade DSB – og ikke staten – selv sende togstrækninger i udbud, siger han til netavisen Altinget forud for DSB-forhandlingerne.

”Jeg vil lave en model, hvor der stilles krav til DSB om at udlicitere en bestemt procentdel af driften. DSB skal stå for billetsystemer og kontakt til de rejsende, men passagererne er ligeglade med, hvad der står på toget, så længe man får den bedste service til prisen”, siger han ifølge avisen.dk.

Udbuddet skal ske efter den model, man kender fra DR. Her enes politikerne om nogle public servicemål, men kræver, at DR køber en vis produktion udefra.

Grunden til, at DSB selv skal stå for udbuddet, er, at selskabet har den tekniske viden, som er nødvendig: ”Jeg kan ikke se, hvad det er, ministeriet kan, som DSB ikke kan. Jeg kan ikke se logikken i, at ministeriet skulle være klogere end DSB på det område”, siger Heunicke til Altinget.

DSBs adm. direktør Jesper Lok har tidligere talt for idéen med DSB som udbyder, mens Venstre ikke støtter forslaget: ”Det er staten, der skal stå for et udbud. DSB skal ud at konkurrere på lige fod med andre. Jeg synes ikke, at det er udbud. Det er et pseudo-udbud”, siger Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.