DSB skrotter fem afskrevne IC4 togsæt

Selv om de er afskrevet i regnskabet, vil de fem togsæt gøre gavn for DSB, når de anvendelige reservedele i disse dage tages fra togsættene på DSBs værksted i Randes, inden sættene sendes til endelig skrotning.

De fem IC4-tog har ikke kørt i årevis og er ikke blevet opgraderet, som den øvrige IC4-flåde, fordi standen var for dårlig.

Der er specificeret 480 dele, som DSB kan genbruge. Det gælder lige fra motorer og hjul til sæder og små displays. Arbejdet tager 4-6 uger pr. togsæt.

”Vi bruger arbejdskraft på at skrælle togene, fordi vi kan genbruge reservedelene på de øvrige 77 togsæt, vi har i drift. En del reservedele er så specielle, at de ville svære at finde på markedet eller dyre at fremstille. Den endelige skrotning kommer herefter ikke til at koste DSB penge ud over det beløb, der er afskrevet i regnskabet,” siger driftsdirektør Anders Egehus.

DSB nedskrev sidste år IC4- og IC2-flåden med 2,2 milliarder kroner. De 23 IC2-togsæt blev helt afskrevet ligesom de fem omtalte IC4-togsæt i den såkaldte NT-standard. Den resterende IC4-flåde blev nedskrevet, så værdien afspejler, at togene fremover kører regionaltogsdrift.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.