DSB: Ultimatum til italiensk togproducent

DSB’s øverste chef præsenterede i går et ultimatum til togproducenten AnsaldoBreda. Kravet er enkelt: Enten lever italienerne op til en række krav inden maj næste år, eller også ophæver DSB kontrakten på de fem år forsinkede 83 IC4-togsæt og en efterfølgende ordre på 23 mindre IC2-togsæt til regional togdrift. En kontrakt på op mod seks mia. kr., skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i dag.

”Vi har været udsat for et stort leverandørsvigt, og vores tålmodighed er brugt op. Derfor giver vi nu AnsaldoBreda en sidste chance for at levere de bestilte IC4-tog,” lyder det fra Søren Eriksen, DSB’s administrerende direktør.

Kravet er, at togproducenten inden 12 måneder sikrer, at DSB har 14 enkeltstående togsæt á fire vogne, der er godkendt og indsat i drift. Desuden skal der være leveret mindst et togsæt, der er godkendt og opfylder samtlige krav i kontrakten – bl.a. kravet om at kunne sammenkoble flere togsæt til tog med f.eks. otte eller seksten vogne.
”Hvis det ikke lykkes, kender AnsaldoBreda konsekvensen. Nu er der ingen vej tilbage,” siger Søren Eriksen og henviser til, at kontrakten i så fald annulleres.  

Skrevet af Simon Jørgensen