Dubai bygger lufthavn til 255 milliarder kroner

Dubai vil investere 35,7 milliarder dollars – 255 milliarder kroner – i udvikling af sin anden lufthavn, der skal ligge i den sydlige del af byen, skriver Bloomberg News.

Investeringen vil blive foretaget i Dubai World Central og tilhørende faciliteter, herunder Al Maktoum International Airport, i løbet af 12 år. Planen er skitseret i dokumenter, hvor banker er inviteret til at byde på lån. Den britiske storbank HSBC er finansiel rådgiver, skriver finans.dk.

Når lufthavnen er færdig, vil Al Maktoum blive verdens største lufthavn med en kapacitet på 220 millioner passagerer og 16 millioner tons gods om året. Til sammenligning rejste 26,6 millioner passagerer gennem Københavns Lufthavn sidste år og med CPHs udvidelsesplaner skulle der blive plads til 40 millioner.

Verdens travleste lufthavn er Hartsfield-Jackson i Atlanta, der sidste år havde 101,5 millioner passagerer.

Dubai har planer om at flytte flyselskabet Emirates til Al Maktoum i 2025. Dubai International Airport er allerede verdens travleste lufthavn målt på internationale passagerer.

Fra 2000 til 2015 havde lufthavnen en gennemsnitlig årlig vækst på 13% og kan sammen med Al Maktoum i 2025 servicere 146 millioner passagerer.