Dyr valutagaranti fra Ryanair

Ryanair tilbyder sine kunder på nettet en garanti mod udsving i valutakursen ved billetkøb. Kursen for den valgte valuta bliver fastfrosset i det øjeblik, man køber billetten, skriver dagbladet Børsen ifølge politiken.dk

Typisk går der nogle dage mellem bestillingen og bankens omregning fra den fremmede valuta til kroner. Det er i denne periode, Ryanair vil garantere valutakursen. På hjemmesiden skriver Ryanair: ”Hvis du ikke vælger Ryanairs valutakurs, kan du blive ramt af negative udsving i valutakursen”.

Dagbladet Børsen købte en billet til Rom, og billetten kostede 78,53 Euro. Med Ryanairs garanterede valutakurs blev det 622 kroner. Den garanterede valutakurs svarer til 7,92 kroner for én Euro. Ifølge Børsen forekommer det at være en høj kurs i forhold til bankerne. Samme dag tog Danske Bank 7,54 kroner for én Euro.

Børsen fravalgte valutagarantien og betalte 592 kroner – en besparelse på 30 kroner eller 6% i forhold til Ryanairs garanterede valutakurs.

Børsens medarbejder læste denne forklaring fra Ryanair under bestillingen: ’Den kurs, banken giver dig, er ikke garanteret og er udsat for daglige udsving, hvilket kan resultere i en betydeligt højere kurs for dig’.

Men Danmark har en fastkurspolitik i forhold til Euro, og der er kun minimale udsving i kursen. Ifølge Nationalbankens hjemmeside har Euro i år bevæget sig mellem 7,43 og 7,46 kroner.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.