I bjergkæden Appenninerne får den sjældne marcikanske brunbjørn nu får ekstra beskyttelse, da dens territorium i den italienske bjergkæde er udnævnt til Wildlife Heritage Area. Foto via: World Animal Protection Danmark.

Dyreorganisation og rejsebureauer i nyt koncept

Den danske afdeling af globale World Animal Protection har opdateret sin liste over ”dyrevenlige danske rejseselskaber,” der ikke har ”underholdning med vilde dyr” i deres udflugtsprogrammer.

En lang række også danske rejseselskaber er blevet mere opmærksomme på dyrevelfærd og har – blandt andet efter dialog med den danske afdeling af den globale dyrebeskyttelsesorganisation World Animal Protection – fjernet underholdning med vilde dyr fra deres udflugtsprogrammer.

Det skriver World Animal Protection Danmark i en pressemeddelelse.

En række rejseselskaber har sagt helt stop for underholdning med vilde dyr, mens andre har forpligtet sig til at droppe underholdning med delfiner i fangenskab og/eller elefantridning og –shows, oplyser dyrebeskyttelsesorganisation til Standby.dk

Ét nyt område, World Animal Protection er involveret i, er Wildlife Heritage Areas verden over.

Disse tæller foreløbig: Amazon Night Monkey Heritage Area i Peru, Amazon Uakari Heritage Area i Brasilien, Apennines Marsican Bear Heritage Area i Italien,  Whitsundays Whale Heritage Area ved Australien, Santa Barbara Channel Whale Heritage Area ved Californien, Madeira Whale Heritage Area ved Madeira samt ved Sydafrika såvel Plettenberg Bay Whale Heritage Area og Algoa Bay Whale Heritage Area.

Spies er meget involveret
I forbindelse med promoveringen af Wildlife Heritage Areas fremhæver World Animal Protection sit samarbejde med Nordic Leisure Travel Group, der inkluderer Spies, Danmarks største rejsebureau.

Til Standby.dk oplyser World Animal Protection: ”Grunden til at vi specifikt har Spies med i forhold til lanceringen af Wildlife Heritage Areas er, at vi har et særligt forpligtende samarbejde med Spies og de øvrige rejsearrangører i Nordic Leisure Travel Group: Ving, Tjaereborg og Globetrotter.

Det samarbejde indebærer blandt andet, at Spies er med til at ”identificere potentielle Wildlife Heritage Areas, at de skal hjælpe med at finde potentielle non-profit eksperter, lokalsamfund og rejsevirksomheder/udbydere, der kan deltage i programmet. Derudover omtaler Spies også vores samarbejde om dyrevenlighed og vildt-venlige områder på deres hjemmeside,” oplyser World Animal Protection Danmark.

Det tilføjes: ”Det er vigtigt at understrege, at de andre rejseselskaber på dyrebeskyttelsesorganisations liste over ”dyrevenlige danske rejseselskaber,” ikke er blevet spurgt specifikt om de støtter Wildlife Heritage Areas. Disse er altså ikke involveret i selve Wildlife Heritage Areas-projektet på samme måde som Spies.”

Opdeler rejseselskaber i kategorier
World Animal Protection opdeler på sin liste ”dyrevenlige danske rejseselskaber” i en række kategorier. En række rejseselskaber har sagt helt stop for underholdning med vilde dyr, mens andre har forpligtet sig til at droppe underholdning med delfiner i fangenskab og/eller elefantridning og –shows, står der i pressemeddelelsen.

Danske rejseselskaber, der siger nej til al underholdning med vilde dyr i fangenskab, omfatter blandt andet:

Albatros Travel, Apollo Rejser, Bravo Tours, C&C Travel, Hannibal Travel, Jysk Rejsebureau, Kipling Travel, Nyhavn Rejser, Spies, Svane Rejser, Stjernegaard Rejser, Viktors Farmor, We Travel og Williams Rejser.

På opgørelsen er også danske rejseselskaber, der ”har sagt nej til elefantridning og -shows samt underholdning med delfiner i fangenskab; har sagt nej til elefantridning og -shows eller: Har sagt nej til underholdning med delfiner i fangenskab.”

Hører fortiden til
Wildlife Heritage Areas – de dyrevenlige områder – er et opgør med den gammeldags pommes frites-turisme som elefantridning, tiger-selfies og delfinarier, hedder det fra World Animal Protection som tilføjer:

”Idéen er, at konceptet helt skal udrydde salget af billetter til oplevelser, hvor vilde dyr udnyttes, og med tiden skal overflødiggøre triste zoologiske haver med vilde dyr i små bure og lænker.”

I pressemeddelelsen siger Stephanie Kruuse Klausen, wildlife ekspert os World Animal Protection: ”Alt det hører fortiden til, fordi vi i dag ved, at der bag de lydige elefanter, aber, delfiner og bjørne, gemmer sig nedbrudte eller bedøvede dyr, når de bliver udstillet eller optræder i underholdningsshows.

Vi er stolte af at præsentere et nyt dyrebeskyttelsesprogram, der er skabt i samarbejde mellem lokale beboere, organisationer, myndigheder og erhvervsliv samt rejseudbydere og tour-arrangører,” siger Stephanie Kruuse Klausen.

Vilde dyr skal ikke optræde som underholdning for turister
Og fra Spies siger presse- og kommunikationschef Sofie Folden Lund i pressemeddelelseb: ”Med Wildlife Heritage Areas kortlægger og udvikler man vildt-venlige områder over hele verden, og faciliterer samtidig, at rejsende kan opleve dyrene i deres naturlige miljøer. Det er yderst sympatisk og vigtigt, og noget, der vil give vores gæster og andre rejsende spektakulære oplevelser.

Vilde dyr skal forblive vilde og ikke optræde i fangenskab eller bruges som underholdning for turister. Derfor arbejder vi tæt med World Animal Protection for at sikre, at vores udflugter lever op til standarden for beskyttelse af vilde dyr,” siger Spies’ kommunikationschef.

World Animal Protection Danmarks komplette liste over, hvad foreningen betegner som dyrevenlige danske rejseselskaber, kan ses via dette link.

 

Relaterede artikler:

Danske rejsebureauer roses som bedst til dyrevelfærd

Krydstogtrederi beklager barsk færøsk oplevelse

TUI afviser hård kritik fra dyreværnsorganisation