Dyrere at flyve via Qatars lufthavn

lufthavn doha qatarI lighed med lufthavnen i Dubai, der er hjemmebase for Emirates, indfører Qatar Airways hovedlufthavn i Doha fra december også passagerskat på ca. 10 dollars for alle afrejsende.

Qatars nye Hamad International Airport ved hovedstaden Doha er pga. den enorme vækst hos Qatar Airways blevet en af verdens hurtigst voksende lufthavne, men nu bliver det fra december dyrere at rejse fra lufthavnen – også hvis man bare er i transit. Passagerer fra alle flyselskaber skal fremover betale tæt på 10 dollars i passagerafgift til lufthavnen – og dermed statskassen i Qatar.

Tidligere i år indførte regionens største lufthavn, Dubai International Airport, ligeledes en afrejseskat på ca. 10 dollars.

Både Qatar Airways og Emirates flyver dagligt til f.eks. Københavns Lufthavn – Qatar Airways med to Boeing B787 Dreamliners, mens Emirates bruger en Airbus A380, på ruten.

Ifølge nyhedsbureauet Associated Press kommer passagerafgifterne i Dubai og Qatar fordi de to lande ved Den persiske Gulf mærker de faldende priser på olie og gas. Det får deres vækst til at falde, da de lavere indtægter fra olie og gas reducerer deres økonomiske muligheder, skriver AP.

I en udtalelse til avisen Doha News, oplyser den kun to år gamle Hamad-lufthavn, at de 10 dollars i passagerafgift skal bruges til yderligere at styrke lufthavnens kapacitet og faciliteter.

Dubai indførte sin passagerafgift på også ca. 10 dollars fra juli i år. Undtaget er bl.a. børn under to år.

Dubais lufthavn, der er hovedbase for Emirates, forventer i 2023 at nå op på 100 mio. årlige passagerer.

Ifølge The Wall Street Journal vil Dubai få årlige indtægter på ca. 750 mio. dollars fra den nye passagerskat.