Dyrt at være dansker

udlejningsbil-biludlejning-aston-martinInternationale biludlejningsselskaber har forskellige lejepriser, som afhænger af, hvor kunden kommer fra. Som regel er det dyrest at være dansker, men nu griber EU ind mod den ulovlige prisdifferentiering.

På Mallorca betaler englændere mere end tyskere og franskmænd. I London betaler tyskere mere end englændere, og i Berlin må tyskere, franskmænd og spaniere betale mere end englændere. Dyrest er det dog som regel for danskerne, som kan komme af med 20-30% i overpris, skriver jyllandsposten.dk.

Det er resultatet af nogle stikprøver, som Jyllands-Posten har foretaget hos nogle af de største biludlejningsselskaber.

EU-Kommissionen har flere sager hvor prisen fastsættes efter bopælen, og at nogle selskaber bruger kundernes IP-adresse til at afgøre prisen. Og det er i strid med EUs servicedirektiv, og seks selskaber – Europcar, Hertz, Avis, Sixt, Entreprise og Goldcar – er afsløret i prisdiskrimination.

De tre sidstnævnte har meddelt, at de straks stopper med det, mens Europcar, Hertz og Avis ifølge EU-Kommissionen er kommet med et ufyldestgørende svar og har fået en ny frist til 30. august til at stoppe forskelsbehandlingen.

Forbrugerombudsmand Henrik Øe: ”Biludlejernes fremgangsmåde er ulovlig, og jeg vil følge sagen til dørs og sikre, at danskerne ikke bliver snydt. I det indre marked må man ikke udnytte, at købekraften er større i nogle lande end andre”.