Dyrt med billige flyrejser

Selv om de meget lave priser i første omgang er godt nyt for de rejsende, mener forbrugerorganisationen, at prisen hos for eksempel Ryanair kan blive så lav, at det tvinger knap så økonomisk stærke flyselskaber ud af markeder med ringere knkurrence som følge, skriver politiken.dk.

 

Lige nu er situationen den, at Ryanairs strategi går ud på at underbyde alle konkurrenter for at øge antallet af kunder, og det kan ifølge Rochelle Turner, ansvarlig for ferier og rejser i Which, føre til lukning af andre selskaber med mindre konkurrence og stigende priser til følge.

Hos den europæiske sammenslutning af flyselskaber, AEA, ventes krisen at ramme de konventionelle flyselskaber hårdt i år. Her siger adm. direktør for markedsresearch Sue Lockey, at man venter det værste år i mands minde.

I øvrigt er der skepsis hos Which med hensyn til flere lavprisselskabers markedsføring, fordi en række ekstra gebyrer er med til at fordyre lavprisrejserne betydeligt, en skepsis, som deles af chefkonsulent i Forbrugerrådet Benedicte Federspiel, der tvivler på, om priserne hos for eksempel Ryanair er så lave, som selsabet giver indtryk af – ikke mindst på grund af ekstra gebyrer og reduceret service, som for eksempel betaling for at checke ind og kun online.

Ifølge en undersøgelse gennemført af The Sunday Times tidligere i år viste det sig, at når man regner med, at passagererne medbringer bagage, betaler med kreditkort og vil checke ind i lufthvnen, ville de etablerede selskaber som British Airways ofte være billigere end for eksempel Ryanair.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.