SAS salg allerede i morgen

”Der er ikke tale om, at 1.000 jobs er i fare, men at vi sikrer arbejdspladserne”, siger SAS-chefen Jørgen Lindegaard i en kommentar til, at bestyrelsesmødet torsdag ventes at tage stilling til salget af flyselskabets reservedels-selskab SAS Component.
Salget har været i gang siden foråret, men er besværliggjort af, at SAS ønsker at sikre sig et samarbejde med køberen Singapore Technologies omkring hele forretningen med vedligehold, eftersyn og reparation af fly.
SAS Components og Singapore Technologies laver det samme og har den samme omsætning, men i Singapore er man fem gange bedre til at køre forretningen, idet man her har et overskud før skat, som er fem gange større end hos SAS.
SAS ventes at få en milliardindtægt som salget, som skal være med til at halvere flyselskabets store gæld på 13 mia. kr.
(Børsen 14.12.05)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.